Visszatért a csődből a Gionee

Másfél év pihenő után, mintha mi sem történt volna hozott egy új készüléket az egykor magyar piacon is szereplő, kínai gyártó.

Középszerű kínai mobil, hazai forgalmazással - néhány éve rengeteg kis gyártó kapott lehetőséget a magyar piacon, gondoljunk csak a Cubot, Doogee, Iocean, Siswoo, UMI, vagy épp Gionee termékekre: igazán mély nyomot sajnos egyik sem tudott hagyni a nem sokkal drágábban jóval minőségibb Xiaomik és Meizuk árnyékában. A kínai webshopok alsó polcán persze továbbra is elég sokat találunk ezek közül, és persze egyre-másra jelennek meg az újabb próbálkozók, most pedig a Gionee is eljutott oda, hogy ismét megpróbál valami maradandót alkotni a kategóriában. Vagy legalábbis eladni néhány telefont.

[+]

2018 végén ugyebár csődfelszámolás alá került a sencseni cég, ekkorra egészen brutális tartozásokat halmoztak fel. Nem tudjuk a pontos részleteket azzal kapcsolatban, hogy miként kerültek ki ebből, azt viszont látjuk, hogy továbbra sem a legdrágább mobilok közt próbálkoznak. A most bemutatott Gionee K6 egy 6,2 hüvelykes, 720p-s LCD kijelzővel szerelt, csepp-noccsos mobil, ami egy MediaTek Helio P60 rendszerchipet és 4350 mAh-s akkumulátort kapott. A hátlapon három kamera látható, de valójában csak a 16 megapixeles főkamerára hivatkozik a forgalmazó JD.com, a két segédről semmi információ nincs, azt viszont látszik, hogy ujjlenyomat-olvasó is jutott a hátlapra.


[+]

Reméljük, hogy csak elírás az Android 7.1 Nougat alapokra épülő rendszer, de ha nem, akkor Android főverzió terén egy hároméves időutazást élhet át az, aki a 6/128 GB-os memóriapárossal nem túl sok pénzt, egész pontosan 800 jüant (kb 35 ezer forint) fizet az alapváltozatért. A 8/256 GB-os modell kerül már 1100 jüanba, ami 48 ezer forinttal még mindig nem hangzik túl soknak, de ne feledjük, hogy Kínában ez a kategória már egy Redmi 10X 4G-t is elérhetővé tesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés