Világszinten is első lett a Xiaomi

Komoly mérföldkőhöz érkezett a gyártó: igaz, hogy egyelőre még csak havi bontásban, de felkerültek az első helyre leszállított okostelefonjaikkal.

A pénzügyi vagy épp leszállított készülékekre vonatkozó eredményeket jellemzően negyedéves bontásban szokták elemezni az ezzel foglalkozó cégek, így adtunk hírt tegnap a Xiaomi európai elsőségéről, most viszont kissé rendhagyó módon, de egy komoly mérföldkövet megugorva számolhatunk be arról, hogy a Xiaomi a világ legnagyobb okostelefon-gyártója lett a júniusi eredmények alapján. Világszintű eredményről beszélhetünk, a Counterporint Research értesülése alapján 17,1%-os részesedéssel vezet, a Samsung 15,7%-on áll, az Apple pedig 14,3%-ra esett vissza.


[+]

Közel 10 év alatt a Xiaomi nagyságrendileg 800 millió okostelefont adott a világnak, Redmi-szériáival pedig elképesztő darabszámokat diktálnak, és szinte a világ minden területére betörtek, leginkább persze Kínában, Indiában és Európában találkozhatunk velük. Kérdés persze, hogy a Xiaomi elsősége kitart-e a negyedév végéig, hiszen a Samsung – ábrán is látható, drasztikus – visszaesése mögött vietnami termelési nehézségek is állnak, ha ezek megoldódnak, akkor gyors felzárkózásra, akár visszaelőzésre számíthat a Xiaomi.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés