Hirdetés

ViewSonic blog: 8"-os digitális képkeret gyorsteszt

Elsőre biztosan meglepő, hogy mit is keres egy digitális képkeret a Mobilaréna hasábjain. Ám mivel blogról van szó, így talán érthető, ha kissé elkanyarodunk a fő profilként megszokott telekommunikációtól. Ráadásul a ViewSonic épp most kezd betörni a telekommunkáció területére, tehát egy picit még várni kell, amíg megérkeznek az újdonságok. Viszont addig is érdemes megismerkedni a cég termékeivel, mint például a digitális képkeretekkel.

A szerkesztőségbe érkezett készülék a VFD825-50 típusjelet viseli magán, de ennél konkrétabb, ha azt mondom, ez egy 8”-os képernyő digitális képkeret. A relatíve nagy doboz csak a keretet, egy hálózati adaptert és némi szöveges leírást rejt magában. A menüjét nem lehet magyarra állítani, de ez nem okoz gondot a használat során. Maga a képkeret mondhatni klasszikus Viewsonic külsőt kapott. 4:3-as képaránya kicsit furcsa a mostanában mindenhol hódító 16:9 és 16:10 világában, ennek megfelelő a felbontás is, ami 800x600 pixel. Szögletes, tetőtől-talpig fekete, előlapja fényes, de nem annyira durván csillogó. Minőségi oldalról majdnem rendben van, egyedül a keret hátsó pereme sikerült túl élesre, erre a részletre odafigyelhettek volna.

A beüzemelés roppant egyszerű, mindössze a hálózati adaptert kell bedugni és működik is. Mivel belső memóriával ez a típus nem rendelkezik, így a képeket memóriakártyáról vagy USB-ről tudja beolvasni. Előbbi esetben SD, SDHC, MMC, MemoryStick és MemoryStick Pro kártyákat használhatunk, utóbbinál pedig USB pendrive-ról van szó. A keret hátulján találjuk a csatlakozókat, és némi ergonómiai baki, hogy a memóriakártya nyílása nagyon közel van a tápcsatlakozóhoz, így kissé nehézkes a kártyák ki- és bevétele. Az USB-nél ilyen gond nincs és bónusznak van egy miniUSB, amivel számítógépre is köthetjük. Ilyenkor klasszikus kártyaolvasóként használhatjuk, ami esetenként jól jöhet.

Ugyancsak hátul találjuk meg a kitámasztót. Ez dőlésében fokozatmentesen, hosszában pedig három állásban rögzíthető, ízlésünk szerint. Falra is feltehetjük, egy befúrt csavarra vagy vékony kampóra tudjuk felakasztani. Ugyancsak ide kerültek a kezelőszervek, amit hat darab hagyományos nyomógomb testesít meg. Egyikük a bekapcsoló, mellette egy piros LED is jelzi a használatra kész állapotot. A menü nincs túlbonyolítva, ahogy a használat maga sem problémás. Gyakorlatilag betesszük a kártyát vagy USB pendrive-ot és már el is kezdődik a képek lejátszása. Állíthatjuk az áttűnési effektust, illetve a gyorsaságot, továbbá van egy Magic Window néven futó mód, ahol egyszerre négy képet látunk a kijelzőn. Mindez így együtt kb. 15 ezer forintos áron lehet a mienk, ami a hasonló 8”-os keretek között inkább az olcsóbbak közé tartozik.

A tesztkészüléket a Premium Trading Company Kft. biztosította, köszönjük.

Rusi

Azóta történt

Előzmények