Vérnyomásmérőt dob piacra a Garmin

A Garmin Index BMP a cég első okos vérnyomásmérője, első körben az Egyesült Államokban kapható.

Hirdetés

Bemutatta első dedikált vérnyomásmérőjét a Garmin. A Garmin Index BPM Smart Blood Pressure Monitor lehetővé teszi a felhasználóknak a szisztolés és a diasztolés vérnyomásértékek mérését, az eredményeket pedig wi-fin keresztül a Garmin Connect alkalmazással szinkronizálja a többi Garmin készülék által gyűjtött adat mellé. A cég elnökét idézve a Verge azt írja, a Garmin Connect a vérnyomásmérővel együtt sokkal összetettebb és részletesebb képet tud adni a felhasználóknak egészségi állapotukról.

Ilyen a Garmin okos vérnyomásmérője a karon.
Ilyen a Garmin okos vérnyomásmérője a karon. (forrás: Garmin)

A Connectben lehet emlékeztetőt beállítani a vérnyomásmérésekre, az eredményeket pedig napi, heti, havi és egyéves bontásban lehet visszanézni, vagy PDF-be exportálni, ha az ember megosztaná orvosával azokat. A Garmin Index nem csak egy felhasználóhoz tartozhat, az eszköz 16 eltérő felhasználót tud megjegyezni, így például egy család bármelyik tagja tudja használni a mérőt saját Garmin Connect felhasználói fiókjával. A karra fonódó szíj 22 és 43 centiméteres kerület között állítható, az Index BPM pedig négy darab AAA elemmel működik, amivel a Garmin szerint kilenc hónapos üzemidő érhető el.

Így néz ki a Garmin Index BPM.Így néz ki a Garmin Index BPM.Így néz ki a Garmin Index BPM.Így néz ki a Garmin Index BPM.Így néz ki a Garmin Index BPM.Így néz ki a Garmin Index BPM. Így néz ki a Garmin Index BPM. (forrás: Garmin) [+]

A Garmin Index BPM vérnyomásmérő egyelőre csak az Egyesült Államokban kapható az USA Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) jóváhagyásával, a gyártó 150 dollárt kér el az eszközért. A közvetlen konkurensnek számító Withings 2011-ben mutatta be első iPhone-ra csatlakoztatható vérnyomásmérőjét, azóta a szintén FDA-jóváhagyott Withings BPM Connect már sokadik generációjánál jár és az USA-n kívül is kapható.

Azóta történt

Hirdetés