Vastag lett a Gionee új vékony mobilja

Hirdetés

Még az ünnepi szezonban megérkezhet a Gionee új, óriás méretű mobilja: a TENAA mérései szerint az Elife E6 hathüvelykes képátlóval mutatkozhat be. Most mégsem erről a phabletről rántotta le a Gionee a leplet, hanem a vékony paramétereiről ismert S-sorozat legújabb tagjáról. Az S5.1 a nevének megfelelően mindössze 5,1 milliméteres volt oldalról méricskélve, ez viszont az üzemidő rovására ment, hiszen mindössze 2050 milliamperórás telep fért a 4,8 hüvelykes kijelző alá. Az Elife S6 viszont 6,9 milliméteresre vastagodott, az akkumulátor pedig 3150 milliamperórásra, a javarészt alumíniumból készült, 151,9 x 74,6 milliméteres ház minden komponenssel együtt mégis csak 147 grammot nyom a mérlegen.

Nagyobb telep, vastagabb ház, a Gionee beláthatta, hogy az üzemidő fontosabb a vékony készüléknél
Nagyobb telep, vastagabb ház, a Gionee beláthatta, hogy az üzemidő fontosabb a vékony készüléknél [+]

Az Elife S6 előlapján 5,5 hüvelykes, HD felbontású AMOLED panel próbál még takarékosabb lenni, és a MediaTek MT6753-as SoC is be tud vetni egy-két akkumulátorkímélő trükköt, hogy ez a Gionee tovább bírja, mint a korábbiak. Rendszermemóriából 3 gigabájt jár, a belső tároló pedig 32 gigabájtos, amely mellé 128 gigbás microSD is berakható. A gyártói Amiga OS 3.1 az Android 5.1.1-en alapszik, a Marshmallow-s frissítésről egyelőre nem közölt információt a Gionee.

A készülékház helyett a képernyőkávák a vékonyak
A készülékház helyett a képernyőkávák a vékonyak

A készülék egyik különlegessége a szinte észrevehetetlen oldalsó képernyőkáva, ami megkönnyíti az egykezes használatot, ám nem ez az egyetlen érdekesség, hiszen a Gionee is USB-C porttal szerelte fel üdvöskéjét. A hátlapon 13 megapixeles, az előlapon pedig 5 megapixeles kamerarendszer várja a lencsékről összegyűjtött fényt. A készülék első körben a Kínai Népköztársaságban lesz elérhető, méghozzá november 22-től, arany és platina színben, 1700 jüanos áron (kb. 80 ezer forint). Mivel a Gionee több brandnek is beszállít (BLU, AllView, Prestigio), elképzelhető, hogy más néven, ám ugyanezekkel a paraméterekkel máshol is felbukkan a fémházas phablet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés