Új Windows 365 és Teams funkciókat kap a ThinkPhone

Együttműködik a Motorola / Lenovo és a Microsoft, hogy a ThinkPhone még hasznosabb legyen munkahelyi környezetben.

Két új funkció érkezik a CES-en bemutatott Lenovo ThinkPhone by Motorola nevű készülékre, melyet az egyszerűség kedvéért a következőkben csak ThinkPhone-ként emlegetünk majd. Az üzleti célú felhasználásra szánt okostelefon a Motorola / Lenovo és a Microsoft együttműködésének köszönhetően alkalmas lesz a Windows 365 kapcsolódásra. Ezzel a felhasználók egyrészt hozzáférnek fájljaikhoz és alkalmazásaikhoz bárhol, ahol van aktív internetkapcsolat, másrészt használhatnak egy teljes értékű Windows Cloud PC-t telefonjukról. A beépített Moto Connect segítségével pedig a ThinkPhone monitort, egeret és billentyűzetet is enged csatlakoztatni, így a telefonon keresztül futó felhőalapú PC-t úgy használhatja az ember, mint egy számítógépet. A Motorola ebben bízik is egyébként, B2B ügyfeleiknek költségcsökkentő megoldásként kínálják a ThinkPhone, monitor, beviteli perifériák és Windows 365 licenc lehetőségét.

A Windows 365 integráció a következő hetekben érkezik a ThinkPhone telefonokra a Moto Connect frissítésével. Szintén a következő hetekben érkezik egy frissítés a Microsoft Teams programhoz, mely a ThinkPhone oldalán található piros gombot fogja használni. A gomb PTT (push-to-talk) funkciót kap, és beállítható lesz, hogy a Teams integrált walkie-talkie lehetőségén keresztül indítson megnyomásával beszélgetést a felhasználó.

A frissítések megérkezését követően a Windows 365-ös lehetőségek kiaknázásához külön előfizetésre lesz szükség, a Teamsben történő walkie-talkie viszont az ingyenes Microsoft Teams regisztrációval is használható lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés