Bemutatkozott a Qualcomm Snapdragon 450 (is)

A félvezetőtervező vállalat számos, mobil vonatkozású újdonsággal készült a kínai MWC-re, amelyek közül valószínűleg az ultrahang alapú, kijelzőbe (is) építhető biometrikus szenzor a legérdekesebb. Emellett a hordható technológiát kiszolgáló platform is bővült egy alsó kategóriás, illetve IoT eszközökbe szánt lapkakészlettel. A Snapdragon 1200 a Snapdragon 1100-at váltja főleg az egyfunkciós eszközökben és egyszerűbb aktivitáskövetőkben.


[+]

A lapka közel feleakkora, mint az elődmodell, viszont a képességei bővültek. A Snapdragon 1200 támogatja az LTE M1 és NB1 technológiát, amely lehetővé teszi az LTE hálózatokhoz való csatlakozást minimális energiafelhasználás mellett, az adatkommunikáció sebessége viszont csak maximum 10 és 50 Kbps. A SoC együttműködik a GPS és GLONASS műholdrendszerekkel, valamint támogatja a WiFi és Bluetooth kapcsolatot, hovatovább egyes eszközökben akár a gyorstöltés is megoldható lesz. A máris forgalomba lépő lapkát alapvetően egyszerű aktivitáskövetőkben és IoT eszközökben láthatjuk viszont.


[+]

A másik újdonság viszont egyértelműen alkalmazásprocesszor, ami a Snapdragon 435-öt váltja, és képességeiben jobbára egy újrakalibrált Snapdragon 625-re hasonlít. A 14 nanométeres FinFET node-on gyártott Snapdragon 450 nyolc darab, maximum 1,8 GHz órajelű Cortex-A53-as magot tartalmaz big.LITTE elrendezésben. Ez elvileg 25%-kal nagyobb teljesítményt jelent, mint a 435-ös modell esetében, ami a grafikus számítási kapacitásokra is igaz az Adreno 506-os GPU mellett.


[+]

Az energiafelhasználás optimalizálásának köszönhetően plusz négy óra üzemidőt ígér a Qualcomm, 30%-kal kevesebb fogyasztást játék közben, illetve Quick Charge 3.0-s kompatibilitást, ha mégis kifogy a lendület. A Snapdragon 400-as szériájában a 450-es szett lesz az első, amely támogatja a dupla kamerarendszert, illetve a valós idejű bokeh módot két, maximum 13 megapixeles szenzorral, illetve egykamerás megoldás esetén 21 megapixeles modullal bánik el.Mindehhez lehet csapni hibrid autofókuszt, a FHD 60 fps, vagy lassított felvételeket pedig FHD kijelzőn is megtekinthetővé tehetik a gyártók.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés