Jövőre már egyáltalán nem lesz Play Zene

A YouTube Music lépésről lépésre váltja ki az évek óta működő Google zeneszolgáltatás szerepét, 2021-ben pedig már teljesen át is veszi a helyét.

Hirdetés

Blogposztban közölte a Google a zenei szolgáltatásaival kapcsolatos folytatást. Ahogy azt mi is rendszeresen megemlítjük tesztjeinkben, az új mobilokon szereplő Google-csomagban már jellemzően YouTube Music szerepel Play Zene helyett, de egyelőre még ez utóbbi is elérhető, szeptember-október környékétől kezd majd el végleg kikopni.

A Play zenével kapcsolatos prémium szolgáltatások természetesen megszűnnek, de minden zenét, feliratkozást lehet migrálni a YouTube Musicba is, és egy ideje már a helyi fájlok lejátszása is megoldott a YT Music alatt. Decemberig lesz mindenkinek lehetősége arra, hogy lementse a fontos lejátszási listáit, ha nem vált YTMusicra, utána már nem fog működni a szolgáltatás.

Azóta történt

  • 500 milliónál tart a YouTube Music

    Egész pontosan ennyien töltötték le a 2018 óta létező szolgáltatáshoz tartozó appot. Most már tényleg meg vannak számlálva a Play Zene hátralévő napjai.

Előzmények

Hirdetés