Tovább menetel a Symbian

Hirdetés

Megérkezett a Symbian 2007-es év végi eredménye, amely arról számol be, hogy tavaly összesen 77,3 millió Symbian rendszerű telefon talált gazdára. Ez az egy évvel korábbi évekhez képest 53%-os növekedést jelent, ami az okostelefonok piacán nem túlzottan meglepő érték, hiszen egyre nagyobb és nagyobb szeletet hasítanak ki a mobilkommunikációból az operációs rendszerrel felvértezett készülékek.
Tegnap a Microsoft 100%-os növekedésről számolt be, de miután egyelőre ők jóval kisebb részt kapnak az okostelefonok piacából, ezért a Symbian továbbra is piacvezetőnek számít. A Symbian jelenleg nyolc készülékgyártóval áll együttműködésben, ezen cégek készülékei pedig a világ 250 szolgáltatójánál elérhetőek.

Növekedett a Symbian platformra írt alkalmazások száma is, tavaly év végén hivatlason 8736 szoftver volt elérhető, amely 27%-kal több, mint az egy évvel korábban publikált adat. Megalakulása óta összesen 188 millió Symbian alapú rendszert futtató telefon talált gazdára: ez hét év összesített eredménye.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés