Több mint százmillió Symbian S60-as készülék

A madridi S60 konferencián a Nokia bejelentette, hogy már több mint százmillió S60 alapú készüléket gyártottak le világszerte. Jelenleg a finn cég által fejlesztett, Symbian alapú S60 a legnépszerűbb okostelefon operációs rendszer.
Ez a bejelentés egy mérföldkő az S60 történelmében. Úgy gondoljuk, hogy ez inspirálni fogja a rendszer további fejlődését. A nyílt platform választási lehetőséget ad a felhasználóknak, hiszen új alkalmazások és szolgáltatások készülhetnek rá - nyilatkozta Matti Vänskä, a vállalat Mobile Software Sales and Marketing üzletágának alelnöke.
Három irányt látunk, melyeket a szoftver platformmal szemben támasztanak a felhasználók. A mobil eszközök kezdenek egyfajta középponttá válni az emberek életében, a legfontosabb funkciók a képalkotás, az üzleti szolgáltatások, a zene, a navigáció, valamint a mozgóképrögzítés. Rengetegen néznek a mobiljukon netes, Web 2.0-s tartalmakat. Egyre fontosabb ugyanakkor, hogy a készülékek ösztönösen, egyszerűen kezelhetők legyenek.
Egy múlt heti bejelentés szerint az S60 lesz az első mobil platform, ami támogatni fogja a widgeteket, aminek köszönhetően a felhasználók személyre szabott webes élményeket kaphatnak. Az S60-ra könnyedén elérhetővé lehet tenni a legfrissebb webes technológiákat.


 

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés