Hirdetés

Tízezer hír öt év alatt

Tízezer hír az nagyon sok. Egy átlagos hír nagyjából ezer karakteres, ami azt jelenti, hogy ha az (An)Dante által eddig írt híreket egymás mögé tesszük, akkor tízmillió karakter hosszúságú szöveget kapunk. Egy A4-es gépelt oldal 1600 leütést tartalmaz, azaz több mint 6000 oldalnyi betűhalomról beszélhetünk, ami papírra nyomtatva 30 kilogrammot nyomna a mérlegen.

A Mobilarena hírszerkesztője most itt tart. Ez még nem elég egy Révai Nagy Lexikonhoz, de reményeink szerint nem fog megállni sem most, sem pedig később és még éveken át ontja magából a híreket. (An)Dantét még 2006-ban kértem fel arra, hogy néhány készülék tesztelésében segédkezzen, első cikke a hírhedt Nokia 7380-ról szólt. Miután azonban változások történtek a munkahelyében (a rendes, polgári munkájában) és Németországba költözött, átállt a hírezésre, s azóta is ő teszi le az asztalra a Mobilarena híreinek döntő többségét. Első híre a BenQ-Siemens négy telefonjáról szólt. Ma már nem létezik BenQ-Siemens. Mindezt úgy, hogy reggelente átnézi a netet, kiválogatja a releváns és érdekes tartalmakat, magyarra fordítja ezeket, utánuk olvas, saját kútfőből tesz hozzá további információkat, majd a munkahelyére utazva menet közben egy érintőképernyős telefonról (Nokia 5800 - új kijelzővel) meg is írja mindezt. Ha napközben történik valami fontos esemény, akkor lehetőségeihez mérten szabaddá teszi magát, hogy az olvasók ne maradjanak le semmiről. Ritkán fordul elő, hogy ilyen-olyan okokból nem jut internethez, ilyenkor a stáb többi tagjának kell átvennie a feladatot, s bizony mi megszenvedünk vele. Aki nincs folyamatosan képben, annak nehéz beugrania, ezért igen nagy respekttel rendelkezünk (An)Dante felé.

Hírszerkesztőnk munkáját eleinte egy Samsung i600 segítette, aztán váltott, s azóta is egy Nokia 5800-n gépeli be az anyagokat. Próbálta az Androidot is, de nem tudott olyan gyorsan gépelni rajta, mint az öreg finn modellen, amelyen már kijelzőt is kellett cserélni. Hogy miért? Nos, a lenti képet megnézve talán érthető.


Kollégánk telefonján nyomot hagyott a sok hír

(An)Danténak - polgári nevén Lovrencsics Attilának - ezúton is köszönjük az elmúlt öt év tetemes mennyiségű munkáját.

Hirdetés