Telefon és zene parancsszóra

Az amerikai Ford autógyár és a Microsoft közös fejlesztését jelentették be a szombaton Las Vegasban a CES (Consumer Electronics Show), illetve Detroitban a NAIAS (North American International Auto Show) rendezvényein. A hangra aktiválódó telefont és zenevezérlést kínáló, úgynevezett Sync platform Bill Gates szerint „kellemesebb és biztonságosabb autóvezetést biztosít” a felhasználók számára.

A jelenleg az új Ford Focusban bemutatott rendszer a „potenciális piac óriási méretei” miatt ez évben 12 különböző Ford-típusba kerül be – nyilatkozta Mark Fields, az autógyár elnöke.


Forrás: www.usatoday.com

A két óriásvállalat által közösen megalkotott hangutasítással működő szolgáltatás lehetővé teszi, hogy használója – egyelőre három nyelven: angolul, spanyolul és franciául – utasítsa a rendszert, hogy hívjon fel valakit, aki szerepel a mobiltelefon címjegyzékében, esetleg megadhatja az iPod vagy a Zune zenelejátszónak, hogy melyik dalt kívánja meghallgatni. Külön lehetőség, hogy fel lehet vele olvastatni a bejövő sms-eket, sőt, az ezekben szereplő bizonyos érzelemkifejező rövidítéseket (például a LOL – laugh out loud) is hallhatóvá alakít.

Mindkét cég vezetői hatalmas reményeket fűznek a közös termékhez, folyamatosan fejleszteni kívánják – nem utolsósorban a hangutasítással történő autóvezetés irányába.

Hirdetés