Térbeli hangzást hoz a OnePlus

A Buds Pro 2 szeretne az első olyan fülhallgató lenni, mely támogatja az Android 13 Spatial Audiót.

Tavaly jelent meg az Android 13, ez volt az első főverzió, mely tartalmazta a Google által fejlesztett nyílt, közös Spatial Audio keretrendszert, mely az összes okostelefon- és audio kiegészítő-gyártó által használható. Úgy tűnik jelen pillanatban, hogy a OnePlus lesz az első nagy márka, mely kihasználja a lehetőséget a OnePlus 11 okostelefon és a Buds Pro 2 TWS fülhallgató kettősével. A termékek Kínában már kaphatók, jelen állás szerint február 7-én lesz a globális start.

A Spatial Audio térhangzás, pontosabban térbeli hang(zás). A rendszer a fülhallgatót használja a fej mozgásának követéséhez, ez alapján próbál minél élethűbb módon többcsatornás hangzást és vele térérzetet szimulálni. Filmekre, sorozatokra, játékokra jellemzőbb az ilyen hangsáv, de egyes zenei felvételek is készülnek már direkt térbeli hangzásra optimalizálva. A OnePlus azt ígéri, az ő eszközeiket használva nem lesz szükség ilyen speciális forrásanyagra sem, mert fejlesztettek egy algoritmust, ami a sima sztereó fájlokból is képes térhatás érzését kelteni, ez pedig hangfájloktól kezdve egészen a játékokig bevethető minden telefonon lejátszott tartalom esetében.

Így működik az Android 13-as Spatial Audio.
Így működik az Android 13-as Spatial Audio. [+]

Kicsit kézzel foghatóbb, hogy a Buds Pro 2 támogatja már az automata váltást eszközök között, és szimultán képes két forráshoz csatlakozni, onnan hangot fogadni. Természetesen adott lesz az androidos gyors párosítás is, bár ez annyira nem újdonság, hisz az első Pro is képes volt rá. A kérdés már csak az árazás, ami a termékekkel telített TWS-piacon nem elhanyagolható tényező.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés