Szorosabb együttműködés a Sony Ericsson és a Wayfinder között

Hirdetés

A GPS modullal ellátott Sony Ericsson telefonokban a felhasználók eddig is megtalálhatták a Wayfinder szoftverét, amely korábban internetes kapcsolatot használva a világhálóról rántotta le a navigációhoz szükséges térképeket. Ezek jellemzően TeleAtlas bázisúak, bár a W760-ban annak idején TopMap alapú POI-k és információk is voltak.
A két cég szorosabbra fogja az együttműködést. Egyrészt az Xperia gyárilag támogatott szoftvere is Wayfinder lesz (ezzel együtt a Windows Mobile platformnak hála az iGO8 is futni fog rajta), de ezen felül is egyre több és több Sony Ericsson telefonban találkozhatunk majd az alkalmazással, hiszen Java nyelvű verzió is létezik a szoftverből.

Pár képernyő az Xperia X1-en futó Wayfinder alkalmazásból
Pár képernyő az Xperia X1-en futó Wayfinder alkalmazásból

A jövőben a Sony Ericsson és a Wayfinder is a Nokia modelljét követi: előre telepített térképeket adnak majd a készülékekhez, hogy ne legyen szükség internetes kapcsolatra, ám a navigáció használata előfizetéshez kötött, amelynek ára nagyban függ majd attól, hogy mennyi időre rendeljük meg a szolgáltatást, s milyen régiókat szeretnénk használni.

Azóta történt

Hirdetés