Színérzékelős érintőceruzát szabadalmaztatott az Apple

Az Apple Pencil új generációja akár színérzékelővel is rendelkezhet, de tudjuk, hogy nem minden szabadalomból készül végül termék.

Hirdetés

Az Apple érdekes szabadalmat jegyeztetett be az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalánál Computer System With Color Sampling Stylus címszó alatt. A rajz és a meghatározás alapján elég egyértelmű, hogy ez egy érintőceruza lesz színérzékelő szenzorral szerelve, ami különösen praktikus lehet a kreatív alkotómunkát végzők számára. Az Apple Pencil egyik vége hagyományos érintőceruzaként funkcionálna, ahogy eddig is, a szenzorokat és a fényforrást pedig a másik végébe szerelnék.

A színminták vételezésén és digitalizálásán kívül a technológia felhasználható lenne kijelzők vagy nyomtatók kalibrálására is, de egy egyszerű lakásfelújítás során sem jön rosszul, ha nem találomra kell eltalálni az évekkel ezelőtt használt festék RGB kódját. Természetesen nem minden ötlet valósul meg kész termék formájában, ami a legtöbb esetben még szerencsésnek is tekinthető, de a színazonosításra is képes Apple Pencil pont praktikus lenne professzionális és a hétköznapi felhasználásra is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

  • Megjelent a WatchOS 7 nyílt bétája

    Alváskövetés, kerékpáros navigáció, még több testreszabási lehetőség, és számos apróság jellemzi az almás óra történetének első, bárki számára elérhető bétáját.

Előzmények

  • Apple iPad Pro 12.9 (2020) - laptop helyett?

    Cupertinóban egyre inkább be akarják bizonyítani, hogy nincs szükség a mindennapokban asztali operációs rendszerre: Magic Trackpaddel és egyéb asztali kiegészítőkkel próbáltuk ki a legnagyobb új iPadet!

Hirdetés