Szíjról vezérelhető okosórát jegyeztetett be a Huawei

A Huawei még 2017 decemberében jegyeztetett be egy érdekes szabadalmat a Szellemi Tulajdon Világszervezeténél (WIPO), amely lehetővé teszi az okosórák vezérlését a szíjba épített érzékelők segítségével. Elsősorban játékok irányítására tűnik alkalmasnak, mint egyszerű platformerek és autóversenyzős címek, de rengeteg egyéb funkciót is illusztrálnak a mellékelt sematikus rajzokon.


[+]

Az irányítás különböző gesztusokkal kontextuálisan történik, plusz annak függvényében, hogy az óra horizontális vagy vertikális tájolásban áll-e. Nyomással, simítással, húzással és érintéssel számos parancs adható ki a képernyőtartalom függvényében, az egyik lehetőségnél még komplett QWERTY billentyűzetet is elérhetőnk a szíjakon. Elviekben.


[+]

Azt egyelőre nem tudjuk, hogy a koncepció hol tart a tényleges megvalósításban, mindenesetre ötletnek izgalmas, nem mintha nem láttunk volna még játékot futtató órát. Persze a Nintendo nyolcvanas évekbeli megoldása nem mérhető a Huawei koncepciójához, de akkoriban azért elég menő volt. (Mellesleg a második ábrán is Super Mario ugrál a kijelzőt illusztráló téglalapban.)

Előzmények

Hirdetés