Szétkapták a Xiaomi Mix 4-et

A képernyő mögé is benéztek, hogy a szemtől elrejtett szelfikamerát megtalálják.

Hirdetés

Újra nagyot szólt a Xiaomi a Mi Mix sorozattal, noha az újdonságot szimplán csak Mix 4-nek nevezik: a kerámiaházba abszolút csúcshardver (Snapdragon 888+) és 10 bites, 120 Hz-es, 6,67"-es FHD+ AMOLED panel került, amely nemcsak az ujjlenyomat-olvasót rejti el, immár a 20 megapixeles szelfikamerát is.


[+]

A Xiaomi úgy oldotta meg az általa camera under panel, azaz képernyőalatti kameratechnológiát, hogy a szelfilencse felett megmaradt a 400 ppi-s képpontsűrűség és a remek fényerő. A gyártó átlátszó rétegekkel, és a huzalozás oldaláról bevezetett innovációkkal garantálja, hogy több, kevésbé megtört fény jusson a képpontok között az optikára, és a Weibón be is néztek a készülékházba, hogy a kapcsolódó terepelemekre rábukkanjanak.

Mivel a Mi Mix 4 kerámia unibody házat kapott, azaz a hátlap ráhajlik az oldalakra, a telefont a képernyő felől lehet megbontani, majd a hátlapot óvatosan leemelni. Minden komponens a panel oldaláról lett rögzítve, szóval szép sorjában lehet az 50 wattos vezetékmentes gyorstöltés elemeit, a kamerákat és az egyéb hardvereket, majd a két 2250 mAh-s, vezetékesen 120 watton tölthető telepet eltávolítani, ami után már tényleg a képernyőhöz lehet hozzáférni.

Az aprócska szelfikamera
Az aprócska szelfikamera (forrás: Weibo) [+]

Magát az aprócska szelfikamerát és 27 mm-es optikáját egyébként még ez előtt, szintén hátulról lehet óvatosan kipattintani, és utána egyértelműen átlátni a helyén a képernyő AMOLED pixelei között. Kicsit lejjebb talán a fénymérőnek és a közelségérzékelőnek hagytak némi helyet. A videón előbújik az egyre népszerűbb UWB (ultra wideband) chip is. A hazai megjelenésről egyelőre még nincs információnk, a Xiaomi Mix 4 dizájnban és innovációban mindenesetre ott van, hogy sokan várják a nemzetközi premiert.

Hirdetés