Hirdetés

Szárnyal az Apple, de nem az iPhone-ok miatt

Jobbak az idei negyedéves mutatók a tavalyiaknál, de nem az Apple okostelefonjainak köszönhetően.

Közzétette Cupertino harmadik pénzügyi negyedéves jelentését, ami a naptár szerinti második három hónapra vonatkozik, és az 53,8 milliárd dolláros (15,8 billió forintos) összesített árbevétel csekély, ám fontos előrelépés az egy évvel korábbi, 53,3 milliárdhoz képest. A működési nyereség kereken 10 milliárd dollár volt (2,9 billió forint), ami viszont másfél milliárddal kevesebb, mint 2018 hasonló időszakában.

Egyre kevésbé határozza meg az iPhone az Apple arculatát és gazdasági mutatóit
Egyre kevésbé határozza meg az iPhone az Apple arculatát és gazdasági mutatóit [+]

Aláhúzzák a számok a szűkülő okospiaci trendeket: a negyedévben az iPhone-ok után 26 milliárd dollár folyt be (7,6 billió forint), ami 12%-os visszaesés tavalyhoz képest, ellenben a Mac részleg (5,8 milliárd), az iPadek (5 milliárd), a szolgáltatások (11,5 milliárd) és kiváltképp a viselhető eszközök jobban teljesítettek (5,5 milliárd dollár). Ez utóbbi jelentős növekedés a 2018 második negyedévében összejött, 3,7 milliárd dollárhoz viszonyítva. Az iPhone-ok az Apple árbevételének így már csak 48,3%-át teszik ki, és nézőpont kérdése, hogy ez jó vagy rossz dolog: állt már jobban Cupertino a telefonokkal, minden más fronton viszont folyamatosan erősíteni tud.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Apple iPhone XR - amikor az olcsóbb is drága

    Ebben a készülékben nincs különösebb izgalom, minden pont ott van és úgy működik, mint tavaly. Azt biztos nem mondhatjuk rá, hogy a ennyi pénzért hülyének is megéri.

  • Apple iPhone XS - kerül, amibe kerül

    A nulladik perctől hatékonyan működő, tökéletesen összerakott, akárcsak az elődje. Örülni a dual SIM-nek, az IP68-nak és az elképesztő erejű hardvernek lehet, a magas ár pedig csak afféle velejáró.

  • Apple iPhone 8 és 8 Plus duplateszt

    Üvegre cserélték a fém hátlapot, van vezeték nélküli töltés, erősebb a hardver és jobb a kamera is, de senkit ne tévesszen meg a számozás: ez csak egy modellfrissítés.

Hirdetés