Symbian okostelefonok 100 euróért

Az egyre olcsóbb okostelefonok piaci bevezetésével a bővíthető rendszerű modellek részaránya idén is komolyan bővülni fog. A Mobile World Congress alkalmával Lee Williams, a Symbian Foundation első embere hivatalosan is megerősítette, hogy még idén bejelentésre kerül az első 100 eurós nettó kiskereskedelmi áron nyitó Symbian alapú készülék is, melyet minden bizonnyal a Nokia készít. A finn óriás legolcsóbb okostelefonja jelenleg a Nokia 5230, mely 3,2 hüvelykes, 360x640 képpontos érintőkijelzőt, HSDPA átviteli képességet és korlátlan navigációt kínál 120-130 eurós nettó kiskereskedelmi áron, vagyis a 20-30 eurós további árvágás egyáltalán nem tűnik lehetetlennek.

Neil Mawston, a Strategy Analytics piaci elemzője szerint a szolgáltatók számára rendkívül fontosak az olcsó okostelefonok, mivel azok sokkal kisebb ártámogatás mellett is igen vonzó ajánlatok lehetnek, ráadásul a fejlettebb modellekhez könnyebb a nagyobb nyereséggel kecsegtető adatcsomagok értékesítése is. Az egyre kiélezettebb árverseny a készülékgyártók nyereségét komoly mértékben csökkenti idén is, melyet csak kapcsolódó szolgáltatások értékesítésével lehet majd pótolni. A Samsung saját operációs rendszere, a Bada OS idén várhatóan a fejlődő piacokat is megcélozz, ám a Nokia Symbian alapú eszközei Kínában még hosszú ideig piacvezetőek maradhatnak.

Előzmények

  • Videón a Symbian^3 kezelőfelület

    Multitouch támogatást, több készenléti kijelzőt, egykattintásos vezérlést, hardveres grafikus gyorsítást, teljes HD megjelenítést, kinetikus görgetést és előképeket is felvonultató feladatkezelőt kínál a Nokia új Symbian^3 kezelőfelülete.

  • A legtöbb okostelefonban van érintőkijelző

    A tavalyi év utolsó negyedében értékesített okostelefonok többsége érintőkijelzős modell volt.

  • Érintőkijelzős lesz a Nokia C6

    A közelgő Mobile World Congress ideje alatt kerül leleplezésre a finn óriás új Cseries termékpalettája.

  • Nokia: Érkezik a Maemo 6 és a Symbian^3

    A finn gyártó tajvani részlegének ügyvezető igazgatója hivatalosan is megerősítette a Symbian^2 platform kihagyását a multitouch képes Symbian^3 gyorsabb piaci bevezetése érdekében.

Hirdetés