Súlyos biztonsági hibát produkál a Pixel 6a

Nem mintha meglepő lenne, hogy egy Pixel modell kezdeti nehézségekkel küzd, de a Pixel 6a hibája rendkívül nyugtalanító.

A Google hivatalosan májusban mutatta be a Pixel 6a-t, az előrendelés viszont csak néhány napja indult, egészen konkrétan július 21-én, készletről pedig holnaptól lehet megvásárolni a viszonteladó partnereknél. A tesztelői példányok azonban már használatban vannak, a tapasztalatok pedig kevésbé pozitívak. És most nem a 450 eurós árra, a karcolódó műanyag hátlapra vagy a 60 Hz-es panelre kell gondolni.

A kijelzőbe integrált ujjlenyomat-olvasóval kapcsolatos problémát elsőként a Beebom fedezte fel (1:15-nél kezdődik), majd a Geekyranjit is ugyanebbe a defektusba futott . A készülék nem csak és kizárólag regisztrált ujjlenyomattal oldható fel. Sőt, még csak az sem feltétel, hogy ugyanazon ember ujjai legyenek. A videókban egyértelműen látszik, hogy a Pixel 6a technikailag bárki érintésére feloldja a zárlatot, ami teljesen annulálja az egyik legbiztonságosabb biometrikus védelemi megoldásba vetett bizalmat.

Úgy tűnik, a probléma nem minden esetben jelentkezik, az Android Central csak némi bizonytalanságot tapasztalt az ujjlenyomatolvasó működésével kapcsolatban a teszt során, ahogy az Android Authority is, a Redditen viszont több felhasználó is megerősítette a probléma létezését, a 91 mobiles pedig reprodukálni is tudta.. Google egyelőre nem reagált a helyzetre, de több, mint valószínű, hogy szoftveresen orvosolható a probléma. Addig pedig jobb híján marad a PIN kód.

Előzmények

Hirdetés