Hirdetés

Samsung Univerzum: a One UI 2.1 új funkciókat hoz a régebbi telefonokra is

Az S10 készülékcsalád és a Note 10 is megkapja a friss felhasználói felületet, amely egy csomó apróságot ad hozzá a rendszerhez.

A Galaxy S20 trió debütálásával együtt futott be a Samsung kezelőfelületének friss verziója, amely a 2.1-es verziószámú One UI. Ez az interfész váltotta a TouchWiz rendszert, az egy elég komoly újítás volt, írtunk is róla alaposan, azóta magát a logikát kevésbé piszkálták, inkább újabb és újabb funkciók kerültek be, a One UI 2.0-val jelent meg például az élőfókuszos videó (előlapi kameránál is), a 2.1-es frissítés pedig újabb hasznos okosságokat kínál. És szerencsére nem csak a friss S20-as modellek kiváltsága, hanem napokon-heteken belül a hazai Galaxy S10-ekre és Note 10-ekre is megérkezik. Ez konkrétan öt terméket jelent: S10e, S10, S10+, Note 10 és Note 10+.

Galaxy S10+, S10 és S10e
Galaxy S10+, S10 és S10e [+]

Az áprilisi biztonsági frissítéssel együtt érkező update megkapja az Okos Felvétel funkciót, ami egy mesterséges intelleginciával tető alá hozott bűvészkedés arra, hogy egy témáról több fotó is készüljön és a legjobb kerüljön be a galériába. Szintén a kamerát érinti, hogy továbbfejlesztett éjszakai mód is érkezik, illetve éjszakai hyperlapse felvételi opció, de ami ezeknél is fontosabb, hogy a jogosan hiányolt kézi mód is felbukkan a videózási lehetőségek között, amivel régi adósságot törleszt a Samsung.


[+]

Érkeznek extra funkciók a galériába is, egyrészt a szerkesztési lehetőségek bővülnek, másrészt pedig mindenféle további paraméterek alapján tudjuk majd csoportosítani a képeinket. A Quick Crop is felbukkan, ez egy könnyen elérhető eszköz arra, hogy az óhajtott képarányra vágjuk a fotókat anélkül, hogy külön el kellene indítani a szerkesztőt.

Bővülnek a megosztási funkciók is, a Quick Share-nek köszönhetően egyszerre több kompatibilis eszközre lehet nagy méretű fájlokat is vezeték nélkül átdobni, a Music Share pedig lehetővé teszi, hogy egy másik készülékhez csatlakoztatott Bluetooth hangfalra küldjünk zenét a saját telefonunkról. Mindezeken felül egy csomó kis apróság változik majd, ezek nem elsősorban funkcionális, inkább esztétikai módosítások. Ilyen például, hogy az üzenetkezelőhöz állítható háttérkép, vagy hogy a sötét mód könnyebben kapcsolható ki és be. Az új funkciókról és menüpontokról egyébként maga a felület is tájékoztatást ad, ahol ilyen változások történnek, ott egy kis piros jel jelzi az ikon mellett, hogy frissültek az itt elérhető lehetőségek.

Azóta történt

Előzmények