Samsung SPH-P9000: PDA alapú WiMAX készülék

A WiMAX a jelek szerint fontos a Samsung számára. A SPH-P9000 valószínleg nem lép piacra Európában (már csak azért sem, mert hálózati szempontból a CDMA EV-DO szabványt ismeri), viszont jó támpontot adhat arra, hogy a gyártó milyen irányú fejlesztéseket eszközöl.


Rubik-kocka szteroidokkal

 

A képeken látható elképesztően komolynak tűnő eszköz érdekessége, hogy WiMAX kompatibilitással rendelkezik, a hagyományos Wi-Fi viszont kimaradt a feunkciók közül. Ellenben van QWERTY billentyűzet, Bluetooth, 1GHz órajelű Transmeta processzor, 5 inch átlójú képernyő és 1,3 megapixeles kamera. Az operációs rendszer Windows XP.


Mosolyognak, de vajon mennyire nehéz sokáig tartani?

 

A készülék belső tárhelyének kapacitását egy 30 gigabájtos merevlemez adja, de az SPH-P9000 képes microSD kártya fogadására is. A P9000 súlya kicsivel több mint fél kiló. A WiMAX hálózaton 2-3 Mbit másodpercenkénti adatátviteli sebesség érhető el, amely fixen így is marad még akkor is, ha a felhasználó épp 100 km/h sebességgel halad.


Gulliver

 

Az eszköz energiaellátásáért 2980 mAh teljesítményű akkumulátor felel, de külső telep is csatlakoztatható, melynek hasonló paramétere 7200 mAh. A P9000 a jövő év első felében már kapható lesz Koreában.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés