Saját táblagéppel készül a HTC

Hirdetés

A modern internettáblák hajnalán – a legtöbb gyártóhoz hasonlóan – a HTC is megpróbálkozott az új szegmens megszerzésével, ám a kezdeti kudarcok után már 2011 végén felhagyott a kísérletezéssel. Éppen ezért sokan igen szkeptikusan fogadták a Nexus 9 kapcsán a tajvani gyártóval kapcsolatos pletykákat, hiszen a Google általában „jól bejáratott” partnereket szokott választani a referenciamodellek fejlesztéséhez. A nemrég bemutatott Nexus 9 azonban egyértelmű bizonyíték arra, hogy a HTC könnyedén összerak egy prémium készüléket, mely után logikus lépésnek tűnik a sorozat folytatása is.

A Focus Taiwan beszámolója szerint a tajvani gyártó saját márkanéven történő visszatérése valamikor a jövő év során várható, ám az elenyésző haszonnal kecsegtető héthüvelykes, olcsó modellek hiányozni fognak a kínálatából. Az előzetes spekulációk szerint a tajvani vállalat a laptopokra emlékeztető, lecsatolható billentyűzetű prémium készülékek frontján szeretne ringbe szállni, ahol a legerősebb szereplő jelenleg az ASUS, a szintén felsőkategóriás Transformer sorozatával.

Előzmények

  • Elstartolt a Nexus 9

    Mától vásárolható meg hivatalosan a HTC és a Google referencia táblagépe, bár előrendeléseket már korábban le lehetett adni a 9 hüvelykes készülékre.

  • Előrendelhető a Nexus 9 a Play Áruházból is

    A HTC által gyártott referencia táblagép mostantól a Play Áruházból is előrendelhető azokban a régiókban, ahol a Google eszközöket is forgalmaz. A kiszállítás november 3-án kezdődik.

  • Előrendelhető a Nexus 9 az Amazonon

    Szerdán jelentették be, az Amazonon mától pedig már elő is rendelhető a HTC és a Google közös táblagépe, a Nexus 9.

  • Bemutatkozott a Nexus 9 és a Nexus Player is

    A HTC által életre hívott referencia táblagép 8,9 hüvelykes kijelzőt és 64 bites NVIDIA chipsetet kapott, továbbá megérkezett a Google konzolja, a Nexus Player is.

Hirdetés