Rövidesen debütál a HTC RECamera

Hirdetés

Az egyre vékonyabbra „lapított” telefonokba nem könnyű jó minőségű fotók rögzítésére alkalmas kamerákat elhelyezni, hiszen az alig öt milliméter magas modulokba egyszerűen képtelenség az öt-hat tagú lencserendszer és optikai képstabilizátor mellé még egy tisztességes méretű szenzort is belenyomorítani. Márpedig a fotózáshoz fény kell és ugyebár a nagyobb felületű képérzékelők arányosan több fény befogadására alkalmasak, nem is beszélve a mélységélességgel való játszadozás lehetőségeiről. A telefonvastagság és a képminőség közötti kompromisszumok felszámolása érdekében a globális gyártók közül elsőként a Sony rukkolt elő telefonokhoz illeszthető külső kamerákkal, mely a beépített modulnál jóval fejlettebb képalkotási paraméterekkel bír. A GSMArena értesülései szerint az október 8-ára meghirdetett sajtóeseményén a HTC is csatlakozik az „akciókamerák” gyártói közé, méghozzá egy meglehetősen egyedi kialakítású eszközzel.

A két kiszivárgott sajtófotón látható eszköz leginkább egy gyerekeknek szánt apró periszkópra emlékeztet, hiszen a keskeny, csőszerű test felső része derékszögben meghajlik az optika előtt. A jól láthatóan kijelző nélküli tartozék összekapcsolt telefonnal lesz vezérlehető, de ennél többről egyelőre nincs információ. A különös kamera mellett a tajvani gyártó várhatóan egy „szelfi” kamerával is előrukkol majd, mely mellett egyes források a Nexus táblagépek következő tagjának bemutatását sem tartják elképzelhetetlennek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Előzmények

  • HTC Desire 210 - megtörve bár, de fogyva nem

    A tajvani gyártó telefonja két SIM-et kezel, más téren elég gyengére sikeredett, ezen a kijelző, az árazás és a kamera sem javít.

  • HTC One mini 2 - ezek szerint a fém drága

    A tajvani gyártó aktuális csúcsmodelljének kistestvére egyszerűen gyönyörű, kapott egy kiváló kijelzőt, 13 megapixeles kamerát, jó hardvert, de nagyon drága lett.

  • HTC Desire 310 - többre vágyakozunk

    Ellentmondásos készülék érkezett hozzánk a HTC-től, amelynek vannak igen kellemes és erősen felejthető tulajdonságai is. Ehhez fapados szoftverfelhozatal és erős árcédula passzol.

  • HTC Desire 816 - paradoxon

    Középkategóriás zászlóshajónak nevezi a HTC a Desire 816-ot, nem győzték hangsúlyozni, hogy az árazás is csábító lesz. Vajon mi sült ki mindebből?

Hirdetés