Hirdetés

HTC Desire 210 - megtörve bár, de fogyva nem

Bevezető, tartozékok

A HTC kilátásai olyanok, mint egy véget nem érő történet. Az elemzők, a sajtó és az iparági források folyamatosan figyelik és jelentik, hogy a tajvani gyártó hogyan áll éppen a piacon, így néha jobb, néha pedig rosszabb jövőt prognosztizálnak a vállalatnak. Akárhogy is, a HTC nem áll le, folyamatosan érkeznek újabbnál újabb termékek, nem beszélve arról, hogy az elsők között fogják majd beépíteni a 64 bites architektúrával rendelkező Snapdragon chipsetet, méghozzá a Desire 820 okostelefonjukba. A variációk ezzel persze még nem érnek véget, hiszen a tajvaniak új csúcsmodellje, a One M8 egyelőre még nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, pedig valóban ez az egyik olyan modell, amire igaz, hogy a prémium kategóriába tartozik. A HTC-nek erre is volt egy megoldása, hiszen hosszú idő utána újra bemutattak egy Windows Phone-t futtató készüléket, ami lényegében az M8, csak "törölték" róla az Androidot és WP 8.1-et raktak rá. A kütyü egyelőre csak Amerikában kapható, de arról szólnak a hírek, hogy mi sem maradunk ki a jóból.

HTC Desire 210 kézben tartva
[+]

A csúcsmodellek mellett a HTC koncentrál azért a közép- és az alsókategóriára is, a Desire 816-ot például nagy könnyelműséggel csak úgy nevezték, hogy a középkategóriás zászlóshajó. Konkurenciából persze azóta akar bőven, ám nem szabad elmenni a még mindig királynak számító BoomSound sztereó hangszóró mellett, nem beszélve a kiváló kijelzőkről. Mai tesztalanyunk viszont szinte semmilyen téren nem illik a HTC portfóliójába, az egyetlen szóra érdemes megoldásnak a két SIM kezelése számít. A Desire 210 fantázianévre hallgató okoskütyü ugyanis hiába próbálja megcélozni az alsó szegmenst, a gyártó túl alacsonyra tette a lécet, amit árazásban már nem sikerült megfelelően követni. Főszereplőnk sajnos minden téren elmarad nem csak a konkurenciától, hanem úgy magától az okostelefonos világtól is, egyszerűen a kétkártyás mivoltján kívül nincs olyan pontja, melyet egy kicsit is pozitív szavakkal lehetne illetni.

HTC Desire 210 teteje
[+]

A lekerekített, majdhogynem tojás alakú dobozban érkezett jövevényt az XXL GSM biztosította számunkra, a csomagolásban semmi rendkívüli nincs, egy kis papírral fogták össze a felső és az alsó részt, melyen a fekete, piros és fehér színben pompázó masina szerepel. A szelencébe kukkantva máris a HTC újdonságába ütközünk, a tartozékokat nyilvánvalóan alatta kell keresni. A telefont kiemelve rá is bukkanunk ezekre, a tajvaniak szerkentyűje mellé külön zacskókba helyezve látható a normál kialakítású headset, a microUSB kábel és a töltőfej, na meg persze az elmaradhatatlan használati útmutató, ami most sem mindenre ad választ.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:
 • HTC

Azóta történt

Előzmények

 • HTC Desire 610 - műanyagba zárt drága erő

  A tajvani gyártó újdonsága négymagos processzorral, sztereó előlapi hangszóróval, LTE-támogatással támad, a külső viszont elég szegényes, az ár pedig magas lett.

 • HTC Desire 310 - többre vágyakozunk

  Ellentmondásos készülék érkezett hozzánk a HTC-től, amelynek vannak igen kellemes és erősen felejthető tulajdonságai is. Ehhez fapados szoftverfelhozatal és erős árcédula passzol.

 • HTC Desire 816 - paradoxon

  Középkategóriás zászlóshajónak nevezi a HTC a Desire 816-ot, nem győzték hangsúlyozni, hogy az árazás is csábító lesz. Vajon mi sült ki mindebből?

 • HTC One M8 - One, aki duplán szereti

  A tajvaniak legújabb zászlóshajója még fémesebb külsőt kapott, ráadásul már duál kamerával rendelkezik, és a szteró hangszóró is fejlődött.

Hirdetés