Részletezte a Samsung az S21 Ultra 108 megapixeles kameráját

Az ISOCELL HM3 szenzor 9:1-es pixel binningel dolgozik, de kérhetünk 12000 x 9000 pixeles képeket is. Kértünk és a hírbe mellékeltünk.

Újfent a legnagyobb Galaxy modellnek tartogatta a Samsung legfejlettebb kameraszettjét, és bizony a Galaxy S21 Ultra kolosszális lencseszigettel jelzi: a koreaiak a fotós/videóst trónt célozták meg. Míg az előlapra 40 megapixeles modul került PD-autofókusszal, hátra 108 megapixeles főegység f/1,8-as rekeszértékű lencsével, optikai képstabilizálással, 24 milliméteres fókusztávolsággal és PD + lézeres élesítéssel.


[+]

A 3x-os és 10x-es jelölésű két zoomkamera 10-10 megapixeles szenzort használ dual PD-autofókusszal (f/2,4 és f/4,9), ám a képeket a telefon 12 megapixelen menti, az ultraszéles egység pedig natívan ilyen felbontású, 120 fokos látószögű lencsével (13 mm, f/2,2, dual PDAF). Kétségtelenül a 108 megapixeles főkamera a legérdekesebb, az 1/1,33"-es szenzorméret ugyanis éjjel-nappal kellő mennyiségű fényt fog be, és bár a sajtóközlemény külön nem jelzi, elég biztosnak tűnik, hogy a lapka nem más, mint a Samsung által most részletezett ISOCELL HM3.

Ez utóbbi Super PD Plus fantázianevű autofókusz képességeket rejt, a HM2-es szenzorhoz képest 50%-kal pontosabb élesítést lehetővé téve, nagy kontrasztú témák esetében pedig bekapcsol a Smart ISO Pro fícsör, amely magas és alacsony érzékenységgel is villámgyorsan rögzít egy képet, és ebből gyúr össze tulajdonképpen egy HDR fotót, akár 12 bites színmélységet használva.

[+]

Az ISOCELL HM3 egyébként nonacell szenzor, magyarán 9-9 képpont felett van piros, zöld vagy kék színszűrő, 9:1-es pixel binning feldolgozás után pedig 12 megapixeles képes születnek, lásd fent balra. Ám (valamiért a képarány beállításai közé rejtve) előnyerhető a 108 megapixeles, avagy 12000 x 9000 pixeles felvétel is, amit fent jobbra tekinthet meg az, aki összegyűjti a bátorságát, és számítógépe vagy telefonja erőforrásait rá meri ereszteni a fotó megnyitására. Előre szóltunk.

[+]

Ha pedig már ennyire belelendültünk, ne legyünk adósak az ultraszéles és a két zoomkamera képével sem, ám egyelőre legyen ennyi elég: a következő bő egy hétben komolyan ráfekszünk a hardver és a szoftver mellett a fotós és videós kérdésre.

Előzmények

Hirdetés