Rekordokat dönt az S24, a karcokat is bírja

Remekül indított az új széria Dél-Koreában, és az ütések mellett a karcokat is jól bírja.

Friss és ropogós Galaxy S24 Ultra tesztünkben kisebb hangsúlyt fektettünk a Samsung AI megoldásaira és nagyobbat az ikonikus formára, a kitűnő összeszerelésre, az S Pennel megtámogatott One UI 6.1 funkcióáradatára és a határozottan előrelépett képfeldolgozásra. Remek lett a telefon, és a Samsung a Snapdragon 8 Gen 3-at is megszelídítette.

Két ívelt, egy szögletes: a Galaxy S24 család
Két ívelt, egy szögletes: a Galaxy S24 család [+]

Azért közelgő S24 és S24+ dupla tesztünkben az AI-ra nagyobb hangsúlyt fektetünk, és valószínűleg ezek a trükkök is hozzájárultak, hogy Dél-Koreában, azaz a Samsung hazai terepén 1,21 millió darabot előrendeljek a szériából, ami új rekord és lelépi a tavalyi, 1,09 milliós számot. Nem meglepő, hogy az összes előrendelés 60%-át a megtollasodott S24 Ultra söpörte be, és jó azt is látni, hogy laposabb kivitele, illetve Gorilla Glass Armor védőüvege jobban bírja az eséseket. De mi a helyzet a karcokkal?

Már az S23 Ultra Gorilla Glass Victus 2 védelme is remekelt, és idén is a Mohs skála nyolcas keménységű vésőjétől karcolódik meg az Armor üveg először láthatóan, illetve, ha nagyon akarjuk, némi maradandó nyoma fénytöréstől függően a hetes vésőnek is van, ám ez használat közben nem tűnik fel. Mivel a Samsung a Google rekordját megismétlő, hétéves szoftvertámogatást biztosít, megnyugtató, hogy a por- és vízálló védelem mellett az ütések és a karcok sem tesznek a telefonban túl nagy kárt. Persze szó nincs strapabíró kivitelről, és azért egy hatszázezres mobilra érdemes nagyon vigyázni, mert akkor tényleg sokáig jó szolgálatot tesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés