Red Bull mobiltelefonok és tarifák itthon is

A Red Bull mobilszolgáltatást indít? Nem, azért azt nem, de a mai napon itthon is kaphatóvá vált Red Bull tarifacsomag és Red Bull telefon. Az energiaitaláról ismert cég persze nem állt neki mobil chipseteket tervezni és pléhdobozba SIM kártyákat integrálni, egyszerűen az ismert brandet felhasználva próbálnak ebből az iparágból is némi pénzt csinálni.

Hirdetés

Magyarországon a Red Bull készülékek és tarifák a Telenor kínálatában lesznek kaphatók, július 6-tól. Induláskor két havidíjas csomag választható, amely a német URL-ekkel rendelkező oldalon (redbullmobile.hu/angebot/tarife) angol nevet kapott: SimplyAll és SimplyAll+. Előbbi 5 490 forintos minimális költséget jelent, utóbbi esetben pedig 10 490 forint a havidíj.

Az olcsóbbik csomag 200 percnyi belföldi, normál díjas lebeszélhetőséget, illetve 200 üzenetet foglal magában, amely SMS és MMS is lehet. Ezen felül 200 megabájtos adatforgalom jár még hozzá úgy, hogy a Red Bull mobilportálján a böngészés ingyenes. Ezen a webhelyen Red Bull hírek, események, időjárás-előrejelzés, valamint egy rakás Red Bull háttérkép, videó és csengőhang található. (Tudom, cinikus beszólás, de ingyenessé tenni egy teljes mértékben promóciós jellegű weboldalt, majd ezt hatalmas kedvezménynek kommunikálni... hát ehhez azért kell némi arc.) Fentieken túl díjmenetes a Red Bull TV adása is a telefonokról, ami konkrétan ugyanazt tudja, mint az előbb említett weblap, csak éppen mozgókép jelleggel, 3G hálózat használatával.

Red Bull TV
Red Bull TV

A drágábbik tarifa pontosan ugyanolyan modulokat tartalmaz, mint a fent részletezett SimplyAll, csak éppen mindenből pont duplaannyit tettek bele a marketingesek. Tehát 400 perc lebeszélhetőség, 400 üzenet és 400 megabájtnyi adatforgalom jár hozzá. Van még különbség: a lebeszélhetőségen túli percek 4 forinttal olcsóbbak (24 Ft), ennyi az SMS is. A tarifacsomagban foglalt üzenetek kimerítése után mindkét konstrukcióban 135 forint viszont az MMS.

A kínálat
A kínálat

A készülékkínálat jelenleg három darabból áll. A jól ismert Nokia 5230 és a szintén népszerű Samsung Galaxy Spica mellett a harmadik telefon tűnik érdekesnek. Az RBM2 névre hallgató jószágról azonban hamar kiderül, hogy igazából egy Huawei 8220, azaz egy T-Mobile Pulse más ruhában. Hogy milyen verziószámú OS fut rajta, az hivatalosan egyelőre nem ismert.

Most már csak az a kérdés, hogy kiknek szól ez az ajánlat. Anders Jensen, a Telenor vezére a következőket nyilatkozta: "Kizárólag a Telenorral élvezhető a Red Bull MOBILE életstílus, amellyel exkluzív módon érhető el a világ minden részéből érkező mobiltartalmakat megjelenítő Red Bull Világa. Tudjuk, hogy az ügyfelek mobiljukon keresztül akarják saját stílusukat és az életről alkotott elképzeléseiket kifejezni, és a Telenornál kapható Red Bull MOBILE igazán különlegessé teszi tulajdonosát." Ez az igen szép két mondat konkrétan semmit sem jelent. Hogy egy Red Bull telefontól miért lesz valaki különleges, s ettől hogyan lesz saját stílusa, azt igen nehéz megfejteni. Minden bizonnyal a Forma-1 Red Bull csapatának rajongói között sikert arathat ez a termék, de a márkának itthon van legalább ennyi ellenzője is (mondjuk akik fújnak a Red Bull Air Race-re), így közel sem annyira biztos, hogy sikeres tud lenni ezen a piacon is a cég.

Mindenesetre a lehetőség nyitott, a Red Bull külön erre a célra létrehozott oldalán hamarosan online is meg lehet rendelni az előfizetéses csomagokat, személyesen pedig a Telenor kiemelt üzleteiben vásárolható meg bármelyik Red Bull telefon.

Hirdetés