Rápörög a BBK az Android 12-re

Az Oppo, a OnePlus és a Realme is gőzerővel dolgozik felülete frissítésén.

Elstartolt az Android 12, igaz: azonnal még a Pixel referenciatelefonokra sem lehet a végleges, publikus változatot telepíteni, az AOSP-s viszont beszerezhető. Több gyártó részt vett a korai fejlesztői változatok tesztelgetésében, most viszont már saját felületük Android 12-re szabott változatán dolgoznak, és mindjárt három BBK Electronics kötelékébe tartozó, itthon is érdekelt márka jelezte: minél előbb szeretne a kóddal elkészülni, és ehhez a felhasználók segítségét kérik.

A ColorOS az Oppo és a OnePlus kínai készülékein fut, és ott már ki is próbálható a 12-es publikus béta a két OnePlus 9 és a Find X3 csúcskészülékeken. Másutt egyelőre marad az OxygenOS felület, vagy legalábbis név, mostanság ugyanis a OnePlus UI meglehetősen hasonlít az Oppóéra, jövőre a kettő pedig egyesül. Addig viszont elkészül az OxygenOS 12, melynek első nyílt bétája máris telepíthető a két OnePlus 9-re.

A Realme GT Neo2, Android 12 felülettel
A Realme GT Neo2, Android 12 felülettel (forrás: GSM Arena) [+]

A ColorOS 12-nek amúgy van egy hivatalos startdátuma: október 11-e, ám azért meglepő volna, ha addig a bétából végleges és publikálásra kész változat lenne. A Realme október 13-án tartja az Android 12-n alapuló Realme UI 3.0 premierjét és a GT 5G frissül rá először – Kínában már el is indult a meghívásos béta program. Ha minden igaz, a Realme UI 3.0-t a frissen bemutatott GT Neo2 is megkapja, vagyis bizonyos piacokon már azzal kerül forgalomba.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés