Egyedi hűtési megoldással mutatkozott be a Realme GT Neo2

A Snapdragon 870 nem egy kimondott kazán, de a Realme komolyan ráment a hűtésre.

Az eleve nagyon jó hőtulajdonságokkal és jó teljesítménnyel rendelkező Snapdragon 870-es szettel mutatkozott be a Realme GT Neo2, amit repülégépipari grafénlappal, 4129 mm2-es hőkamrával és gyémántrészecskéket tartalmazó hővezetőpasztával turbózott fel a gyártó. A 40-50 µm méretű ipari nanogyémánt hővezető képessége (2000 W/(mK)) ötszöröse az általában használt ezüstnél, a linken található (sajnos kínai nyelvű) videóban két perc körül láthatjuk ezt a gyakorlatban, a hőkamerás felvételek roppant impresszívek.


[+]

A GT Neo2 a teljesítményen kívül a megjelenítésre is komoly hangsúlyt fektetett, a 6,6 hüvelykes, HDR10+ AMOLED panelt a Samsung szállította a FHD+ felbontású, 120 Hz képfrissítéssel dolgozó fajtából, amihez 600 Hz-es érintési mintavételezési gyakoriság tartozik, a kamerarendszert viszont nem hangsúlyozták túl. Mondjuk a sztenderd 64 + 8 + 2 megapixeles felállást annyira nem is érdemes, a kijelzőbe lyukadó szelfiegységről meg még a termékoldal sem tesz említést, de valószínűleg egy 16 megapixeles szenzor kuporog a sarokban.


[+]

Az akkumulátorról viszont annál inkább. A működést egy 5000 mAh-s telep biztosítja, amit 65 wattos teljesítménnyel picit több, mint fél óra (36 perc) alatt tölthetünk nulláról tele. Van sztereó hangzás, WiFi 6, BT 5.1 aptX HD támogatással, NFC, jack csatlakozóról viszont nem esett szó, és amennyire megítélhető a képek alapján, végül nem is lett.

[+]

A Realme GT Neo2 6, 8 vagy 12 GB rendszermemóriával és 128 vagy 256 GB UFS 3.1-es szabványú belső tárhellyel választható, Kínában 111 ezer forintnak megfelelő jüanért a legszerényebb verzió esetében, a legnagyobb memóriakonfigért pedig 140 ezer forintnyi helyi pénzt kell fizetni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés