Palm: 3D játékok, videó és Flash 10.1

A korábbi feltételezéseknek megfelelően a Las Vegasban megrendezett CES alkalmával a Palm hivatalosan is leleplezte a Pré Plus és Pixi Plus modelleket, melyek közül az előbbi javított mechanikát és 16 GB belső memóriát, az utóbbi pedig WLAN támogatást kapott. A Palm az Apple üzletmodelljéhez hasonlóan elsősorban a webOS folyamatos bővítésével kívánja készülékeit fejleszteni, mely a hamarosan érkező 1.4-es frissítésének köszönhetően már videók rögzítésére és vágására is alkalmas lesz, de emellett hamarosan egy ingyenes Flash 10.1 bővítmény is elérhetővé válik a kissé átdolgozott online alkalmazásboltban.

Hirdetés

Az App Catalog mostantól fejlett 3D grafikával kecsegtető játékokat is kínál letöltésre, méghozzá az EA Mobile, Glu Mobile, Gameloft és Laminar Research jóvoltából. A korábban kiszivárgott, de a fejlesztők számára csak márciustól elérhető webOS PDK (Plug-in Development Kit) segítségével a natív 3D alkalmazások fejlesztésére is lehetőség nyílik. Ehhez kapcsolódóan a Palm új fejlesztői versenyt is hirdetett Hot Apps néven, melynek keretében a legjobb alkalmazások fejlesztői akár 100.000 dollárt is zsebre tehetnek.

Egyelőre még csak a Palm Pré készülékhez, de már elérhető a Need for Speed Undercover, The Sims 3, MONOPOLY, Asphalt 5: Elite Racing, Let’s Golf!, Glyder 2 és X-Plane alkalmazások is, melyek sora hamarosan tovább fog bővülni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Palm

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés