Őrült pletyka: Bárhova elhelyezhető ikonok az iOS 18-ban

Állítólag az Apple megnyitja a főoldalt és a felhasználóknak lesz lehetősége arra, hogy üres helyeket hagyjanak ki az ikonok és widgetek között.

Az iOS 18 lehetővé teszi majd, hogy a felhasználók oda tegyenek ikont az iPhone képernyőjén, ahova szeretnék, az nem fog automatikusan felugrani a bal felső sarokba, vagy az épp aktuális utolsó ikon mellé szoros sorrendbe. Ezt állítja a Bloomberg és a MacRumors is, mindkettő két, az iOS 18-ra rálátással bíró forrásra hivatkozva. Azért nem lesz teljes anarchia az Apple telefonjainak főképernyőjén, továbbra is marad, hogy egymás mellett maximum négy ikon lehet, illetve egy widget és két ikon. Viszont az ikonok között maradhatnak üres helyek, maradhatnak akár üres sorok vagy oszlopok is, így nem kell majd azzal játszania a felhasználóknak, hogy a nem használt programjaikat pakolják felülre, vagy valamilyen Widgetsmith parancsikonnal töltsék ki az üres helyeket.

Akár így is kinézhet majd egy iPhone főképernyője
Akár így is kinézhet majd egy iPhone főképernyője (forrás: MacRumors) [+]

Az iOS 18 állítólag felrázza majd a főképernyőt, és az iOS 16-tal a lezárt képernyőn bevezetett változásokhoz hasonlók érkeznek a felhasználókhoz. A júniusi WWDC-s bemutatóval várt rendszerben állítólag megérkezik az RCS támogatás, generatív AI funkciókat kap az iPhone több alkalmazása és a Siri, illetve a virtuális kapcsolókat és különböző feladatokat átrajzolják kissé, hogy jobban hasonlítsanak az Apple VR szemüvegén futó visionOS rendszer felhasználói felületéhez.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

  • Megvan a 2024-es WWDC időpontja

    Június 10-től 14-ig tart az Apple fejlesztői fesztiválja idén, élőben és online is, az első napon a cég bemutatójával.

Előzmények

Hirdetés