OnePlus Ace 3V vagy Realme GT Neo6 SE?

Tulajdonképpen majdnem mindegy, a két készülék nem csak a specifikáció tekintetében azonos majdnem mindenben, de belül is megdöbbentő a hasonlóság.

A OnePlus Ace 3V volt az első készülék Snapdragon 7+ Gen 3 szettel, tegnap pedig a Realme GT Neo6 SE is bemutatkozott, a lapkakészleten túl is igen hasonló paraméterekkel. A dizájn persze teljesen eltérő, a OnePlus például sík megjelenítőt kínál, míg a Realme ívelt kialakításút; a hátlap is teljesen más, de a specifikáció tekintetében igazából csak az előlapi kamera különbözik, ami az Ace 3V esetében 16 megapixeles, a GT Neo6 SE viszont 32 megapixeles felbontást és ezzel együtt 4K videófelvételt kínál.

[+]

Ezt leszámítva a készülékek századmilliméteres eltéréssel megegyező méretűek, ugyanúgy 5500 mAh-s telepet kaptak 100 wattos gyorstöltéssel, ugyanazt az 50 megapixeles, optikailag stabilizált Sony IMX882-es szenzort használják fő képalkotó egységként a 8 megapixeles ultraszéles mellett és ugyanolyan adatkapcsolati lehetőségeket kínálnak WiFi6-tal, NFC-vel, infra vezérlővel és 5.4-es Bluetooth-szal.


[+]

Nem meglepő, hogy belül is szinte teljesen egyformák, ugyanaz a hűtőrendszer, ugyanaz a gyártó biztosította a memóriachipeket, ugyanazok a kamera szenzorok és minden ugyanolyan elrendezésben van. Akkor tehát a hardver szempontjából melyik készülék legyen, már azon kívül, hogy melyik dizájn és OS tetszik? A kérdést, mivel az árak is közel megegyezőek, nyilván a sík vs. ívelt kijelző dilemmája fogja eldönteni első körben, amit a OnePlus esetében a BOE készített, a Realme pedig a Tianma-tól szerzett be, de ha ez pont nem perdöntő, annyi előnyt tud felmutatni a OnePlus, hogy az akkuja picit nagyobb denzitású, miközben minimálisan vékonyabb.

Előzmények

Hirdetés