Olcsóbb Nova 5i Pro is elérhető lesz

Az itthon Huawei Mate 30 Lite néven várt eszköz olcsóbb ikertestvére is bemutatkozott.

A Huawei lassan felérhetetlen magasságokba emeli a készülékek megnevezésének variálását, ami a Huawei Mate 30 Lite esetében most egy új verzióval is bonyolódik. A Mate 30 Lite ugye Huawei Nova 5i Pro-ként mutatkozott be Kínában és csak nemzetközi forgalmazásban lett a Mate 30 széria tagja. A most bejelentett Nova 5z pedig egy az egyben egy Nova 5i Pro, egyetlen paramétert leszámítva.


[+]

A két készülék természetesen ugyanúgy néz ki, ugyanazt tudja, ugyanúgy megvan a 4000 mAh-s akkumulátor 22 wattos gyorstöltéssel, a négy kamera (48 + 8 + 2 + 2 MP), a Kirin 810 szett és most jön az újdonság, ami miatt teljesen új nevet kellett adni az egész cuccnak. Van egy 6/64 GB-os memóriaopció is a 6/128 GB mellett, viszont nincs 8/256-os kiszerelés. Az árakat ez kedvező irányba befolyásolta, a Nova 5z kevesebb tárhellyel 66 és 74 ezer forintnak megfelelő jüanba kerül, de csak Kínában lesz elérhető.

Huawei Nova 5z
Huawei Nova 5z

(Csak azt nem értem, hogy a 6/128 GB-os modell az tényleg maga a Nova 5i Pro, ami viszont 93 ezer forintnyi jüanba kerül Kínában. Miért venné bárki is azt, amikor a Nova 5z is kínál ilyen memóriakiosztást, ráadásul ugyanazokban a színekben - fekete, kék, smaragd, és képességekkel 74 ezer pénzért.)

Előzmények

Hirdetés