Október elsején megszűnik az Ovi Files

A finn gyártó emailben értesítette az Ovi Files felhasználókat, hogy a szolgáltatás október 1-jén leállításra kerül, így a hibajelenségek elkerülése érdekében lehetőleg még azelőtt távolítsák el a kliensszoftvert. A hírlevél szerint a számítógépen tárolt fájlok távoli elérését és automatikus szinkronizálását biztosító szolgáltatáshoz hasonló megoldásra a jövőben nem lehet számítani, ugyanakkor a fájlok számítógépek és telefonok közötti egyszerű megosztása az Ovi Suite segítségével is lehetséges lesz. Nem ez az első eset, hogy a Nokia egy kevéssé sikeres szolgáltatás leállítása mellett dönt, illetve az is előfordult már, hogy egyes szolgáltatásainak üzemeltetését másra bízta, mint ahogy az Ovi Mail hátterében is immáron a Yahoo áll.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Előzmények

  • Ovi Files elérés Apple Mac-re is

    A finn óriás 10 GB ingyenes tárhellyel kecsegtető automatikus fájlszinkronizáló szolgáltatása immáron Apple Mac segítségével is elérhetővé vált.

  • Ovi Files: 10 GB tárhely ingyen

    Ingyenes lett a számítógépen tárolt fájlok és mappák megosztását és kikapcsolt állapotban történő elérését is biztosító Ovi Files.

Hirdetés