Október 4-én új Nokia érkezik

A PhoneArena információi szerint jövő évre tolódott az öt hátlapi és ki tudja hány előlapi kamerával szerelt Nokia 9 premierje, mivel a fejlesztés alatt álló készüléken Juho Sarvikas HMD-s termékvezér szerint még csiszolni kell. A publikáció szerint a történelem ismétli önmagát: eredetileg a Nokia 8 Sirocco is (tavaly) ősszel jelent volna meg, aztán mégis a rákövetkező februárban látott napvilágot, méghozzá a barcelonai MWC-n. Egy évvel később a Nokia 9 is erre a sorsra juthat, ám, amennyiben ez igaz, remélhetőleg hardveres generációfrissítést is jelent.


(forrás: IT Home) [+]

Amúgy a PhoneArena szerint az újabb csúszás akkora elégedetlenséget szült a HMD Global berkein belül, hogy a fenti kép kiszivárogtatása egyfajta tiltakozás volt a bosszús munkatárak részéről, akik elégedetlenek a project elhalasztásával. Ennek a valóságtartalmát persze nem tudjuk ellenőrizni, ám 2018 elég őrült esztendő egyébként is: állítólag a Pixel 3 XL prototípusok is elégedetlen dolgozók miatt kerültek utcára.


(forrás: PhoneArena)

Az élet a HMD-nél azonban nem állhat meg: kiküldték a meghívókat egy október 4-ei, londoni eseményre, ahol egy (és a megfogalmazás szerint nem több) új családtag mutatkozik be. Ez a friss szivárgások szerint nem más lehet, mint a Nokia X7, avagy errefelé a Nokia 7.1 Plus, ez persze még nem hivatalos. Esélyes mindenesetre a szenzorsziget, illetve a 7 Plusnál előnyösebb előlapi képernyőarány. Az utóbbi egyébként nem csak szerkesztőségünknek jött be: a HMD is ezzel a phablettel tesztelgette az Android P-t (ahogy mi is), és új Android 9 béta rendszerén már elérhető a Google digitális jóllét szolgáltatása (Digital Wellbeing), ami monitorozza a mobilhasználatot, és ha kell, agresszív eszközökkel figyelmeztet, hogy a teló nyomogatása helyett valami mást is kellene csinálni.

Frissítés: egy rendervideó is befutott a Nokia 7.1 Plushoz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés