Mekkorák valójában a Mi Mix 2 kávái?

Kevésbé szögletes, kevésbé nagy és hagyományos beszélgetési hangszórója van – három olyan ponton is javított a Xiaomi a tavalyi recepten, amivel a Mi Mix széria előre tud lépni, plusz az 5,99"-es képátló mögött immáron a villámgyors Snapdragon 835 dolgozik, akár 8/128 GB-os RAM/tárhely kombinációval. A Mi Mix 2 így néz ki egy hivatalos termékfotókon:

Idén divatos a 18:9-es képarány, a Xiaomi is követi a trendet

Már az elődnél is rásegített némi képmanipuláció, hogy a kávák vékonyabbnál tűnjenek a valóságban láthatónál, egy fekete keret a képernyő széle és a készülék oldalkerete között ugyanis maradt. Most sincs ez másképp, lásd a Mi Mix 2-t a GizmoChina kamerája előtt, a méretesebb elődmodelltől jobbra:

A tavalyi és az idei Mi Mix egymás mellett
A tavalyi (balra) és az idei Mi Mix egymás mellett (forrás: GizmoChina) [+]

Úgy tűnik tehát, még mindig várni kell a három oldalon teljesen kávamentes megoldásra, de jegyezzük meg: minél vékonyabbra veszik a keretet, a készülék annál sérülékenyebbé válik, és persze ha széltől szélig ér az érintőpanel, a vétlen bevitel esélye is megnő. A Xiaomi tehát inkább a vastagabb, de még így sem vészes három káva és valamivel íveltebb négy sarok mellett döntött.


forrás: GizmoChina [+]

Ez azt is lehetővé tette, hogy a hagyományos hangszóróval szerelt felső sáv ne legyen sokkal szélesebb az oldalsó kettőnél (picivel az), míg az alsó valamelyest elvékonyodott. Így a 151,8 x 75,5 x 7,7 milliméteres, részben kerámia és a 150,5 x 74,6 x 7,7 milliméteres, teljes kerámiaborítású Mi Mix 2 kellemesebben kezelhető és várhatóan a beszélgetési hangminőség is jobb.


forrás: GizmoChina [+]

A panel ezúttal 1080 x 2160 pixeles, azaz 18:9-es képarányú, a telep 3400 mAh-s, a kamera elöl (lent) 5, hátul pedig 12 megapixeles, alatta ujjlenyomat-olvasóval. A Type-C porton tölthető masina ultraszonikus közelségérzékelővel, Bluetooth 5.0-val és két nanoSIM foglalattal lett felszerelve, microSD kártyával nem lehet bővíteni.

Azóta történt

  • Xiaomi Mi Mix 2 - funkcionális művészet

    Philippe Starck visszaült a tervezőasztalhoz, és sokkal jobb csúcstelefont rajzolt, mint tavaly: a lenyűgözően szép Mi Mix 2 átlagméretűre fogyott és jó irányba tereli a kávamentes trendeket.

Előzmények

Hirdetés