Hirdetés

Kiderültek a Galaxy S10 kamerarészletei

Nemrég került piacra a Samsung Galaxy Note9, ám az élet a mobilpiacon nem áll meg, és gyors egymásutánban jöhetnek ki a három vagy több hátlapi kamerát viselő mobilok, az új trend pedig a normál mellett a nagylátószögű és a teleobjektíves optikák bevetése lehet. Ez egyébként teljesen logikus, és a pletykák szerint ebből a Samsung sem szeretne kimaradni. Korábban már szó esett arról, hogy a Galaxy S10 hátlapján éppen ilyen funkciójú kameratrió kaphat helyet, (sőt: már az A7 2018 rátriplázik a rendszerre) ehhez most pedig további részletek érkeztek.

Az állítólagos Galaxy A7 2018
Az Galaxy A7 2018 is három kamerát visel a hátlapon, bár az egyik csak mélységérzékelős (forrás: Galaxy Club)

A SamMobile úgy hallotta, hogy az S10 főkamerája 12 megapixeles szenzort rejt majd 1,4 mikronos pixelmérettel, autofókusszal, optikai stabilizálással és változtatható apertúrával (f/1,5 / f/2,4), 78 fokos látószög mellett. A széles látószögű modul 123 fokos szöget zárhat be f/1,9-es blendével, alatta 16 megapixeles szenzor lakozhat, 1 mikronos pixelekkel. Ez az egység sem autófókuszt, sem optikai képstabilizátort nem kap majd a forrásoldal szerint. A teleobjektíves kamera viszont megkapja mindkettőt, a 13 megapixeles modul pedig 1 mikronos pixelekkel rendelkezhet, illetve f/2,4-es rekeszértékű optikával és 45 fokos látószöggel.


A tripla hátlapi kamera csak a kezdet: jövőre a Nokia 9 öt hátlapi lencsével futhat be (forrás: IT Home) [+]

A Samsung mindeközben újabb kitűnő pénzügyi negyedév bejelentésére készül, ám inkább felvezető üzletágának, semmint mobiljainak köszönhetően. A The Korea Herald éppen ezért úgy hallotta, Kínában néhány belépőszintű és középkategóriás Galaxy akár bérgyártásban készülhet a jövőben, és a Xiaomival is kapcsolatban álló ODM (Original Design Manufacturer), a Wintech lehet ebben a partner, ha a tárgyalások jól alakulnak. A Kínai Népköztársaság a világ legnagyobb mobilpiaca, és éppen ott nem tud a Samsung igazán jó eladásokat felmutatni. Bérgyártásban faragni lehetne a költségeken és végső soron az árcédulán is, bár eleinte a lap értesülései szerint csak néhány modell gördülne le ODM gyártósorokról.

Azóta történt

  • Viszlát, írisz szkenner!

    Az ET News értesülései szerint a két nagyobb S10 modell már új típusú kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasót kap, de írisz szkenner nélkül.

  • Az S10-zel venne új lendületet a Samsung

    A mobilos üzletág vezére őszintén beszélt a részleg felemás teljesítményéről. Kiszivároghatott a Galaxy S10 lyukas AMOLED panelje.

Előzmények

  • Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum

    Semmin nem változtattak, de a dizájn és az S Pen képességei fejlődtek, az akkumulátor pedig nőtt. Ráncfelvarrás, de egy ennyire működő koncepción oktalanság is lenne módosítani.

  • A Galaxy S10 tripla kamerájának első részletei

    Bokeh vagy monokróm segédmodul helyett egy normál, egy nagylátószögű és egy zoomkamera kaphat helyet a jövő év elejére várt Samsung csúcskészüléken.

Hirdetés