Képeken a kávamentesített Sony

A napokban került elő egy specifikáció, ami a H8541-es modellszámú, várhatóan a közeljövőben bemutatkozó készülékének technikai paramétereit fedi fel. Valószínűleg csúcsmodellről van szó, legalábbis a Snapdragon 845-es szett erre enged következtetni. Sokkal érdekesebb viszont, hogy az 5,7 hüvelykes, 4K felbontású Triluminos panel egy 149 x 74 x 7,5 milliméteres házba kerül, így erősen esélyes, hogy a Sony is áttér a 18:9-es képarányra, ami lehetővé teszi a készülék fizikai méreteinek csökkentését nagyobb képátló mellett is. A most kiszivárgott fényképek két különböző modellt mutatnak, mindkettő viszonylag egyedi formavilággal és kialakítással.


[+]

Nem tudjuk, hogy valóban két eszközről van-e szó, vagy csak variációk egy témára, viszont mindkettő igen mutatós, 2:1-es képarányú, mindemellett jellegzetesen Sony, értve ezalatt a formanyelvet. A mindkét esetben sztereó(nak tűnő) előlapi hangszórók biztatóak, a jobb oldali, határozottabb vonalvezetésű, üveg készülék esetében pedig kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasót sem tartanak elképzelhetetlennek. A jóval íveltebb, fémnek látszó variánsnál ezt a hátlapon találjuk, ami nem jellemző a gyártóra, viszont a jobb oldali élen található dedikált fizikai kezelőgomb annál inkább.


[+]

A dupla hátlapi kamerarendszer elrendezése is szokatlan, legalábbis az eszköz esetében, amely az Xperia XZ Premiumra emlékeztet az anyaghasználatot tekintve. A két lencse közötti távolság valószínűsíti, hogy az egyik szenzor mindössze a mélységélesség pontosításában játszik szerepet. A technológiát a másik, hagyományosabb elrendezésű kamerapáros esetében sem tudjuk egyelőre, a második szenzor jellegére vonatkozóan nincsenek információk. A formaterv viszont előremutató, annyiban pedig abszolút elképzelhető, hogy a Sony India ügyvezető igazgatója, Kenichiro Hibi is a formaterv teljes újragondolásáról beszélt. Amennyiben ez úgy fog kinézni, ahogy a képeken látjuk, legalábbis a szögletesebb kivitel esetében, akkor a Sony képes lehet belépni az új trendek fősodrába anélkül, hogy feladná saját, egyedi karakterét.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

  • Kávátlanít a Sony

    Az állítólag hiteles specifikációs lista szerint a Sony legalább egy kávamentes készülékkel készül jövőre.

  • Sony Xperia XZ1 Compact - izomkocka

    A XZ1 kompakt változata apróságokon kívül tökéletesen megegyezik a csúcsmodell képességeivel és felszereltségével, csak tényleg kicsi.

  • Sony Xperia XZ1 - egy újabb lépés előre

    Még mindig gyönyörű a formaterve, ám a kávamentes és dupla kamerás trendektől továbbra is távol marad a japán gyártó 5,2 hüvelykes kijelzőjű csúcsmodellje. Az idei második.

  • Sony Xperia XZ Premium - tükör által homályosan

    Úgy csillog a káva a Sony 4K kijelzője körül, mintha kifutóra tervezték volna. Kipróbáltuk a szuperlassítást és elvesztünk a nyolcmillió képernyőpixelben.

Hirdetés