Elindul a Vivo NEX globális forgalmazása

Június 12-én mutatta be a Vivo a NEX nevű, igencsak ütőképesnek tűnő csúcsmodelljét. Rögtön két verzióban készül a telefon, a csúcsmodellben az ujjlenyomat-olvasó a kijelző mögé került, az erőt pedig egy Snapdragon 845 szolgáltatja, az olcsóbbik variánsban a hátlapon van a biomterikus szenzor, itt "csak" egy Snapdragon 710 dolgozik a burkolat alatt. Külsőre egyébként ugyanúgy néz ki a két variáns, azaz mindkettő egy 6,59 hüvelykes, Full HD+ felbontású AMOLED kijelzőt hord magán, a vékony kávák miatt pedig a szelfikamera motorosan emelkedik ki a készülék tetejéből.

A Vivo eddig nem nagyon tette ki a lábát Kínából (noha az orosz piacon elég erősek, nem véletlen az a sok Vivo hirdetés a foci-vb pályáin), a NEX viszont a jelek szerint elindul a globális forgalmazás felé. A gyártó ugyanis bejelentette, hogy még ebben a hónapban elindul az értékesítés Tajvanon, Hong Kongban, Oroszországban, Indiában és Malajziában, korábban pedig úgy nyilatkoztak, hogy a NEX lehet majd az első Vivo, amit világszerte forgalmaznak, tehát remélhetőleg hivatalos csatornákon megérkezik Európába is.

A csúcsmodell ára Kínában is a 800 dollárt kóstolgatja, ami mindenképpen tovább drágulhat egy esetleg európai forgalmazással, az összes járulékos költség rárakódása után könnyen lehet, hogy 300 ezer forint körül lesz a történet vége, ha egyáltalán itthon is megjelenik, az olcsóbbik variáns valamivel kedvezőbb árfekvésű kint is (600 dollár körül), ez a hazai adókkal úgy 250 ezer forintot jelenthet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Vivo

Azóta történt

Előzmények

  • Tényleg kávamentes lett a Vivo Nex

    Egyaránt 91,24%-os előlap/kijelző aránnyal, de kétféle lapkakészlettel, illetve biometrikus azonosító technológiával mutatkozott be a Vivo Nex és a Nex S vagyis Nex Ultimate a világ leginkább kávamentes készülékeként.

Hirdetés