Nyílt forráskódú lesz a Mudita rendszere

A lengyelek antitelefonjának operációs rendszere a Mudita Pure piacra kerülésekor válik bárki számára elérhetővé.

A lengyel cég az elérhető legnagyobb mértékű minimalizmusra és egyszerűségre törekedett a Mudita Pure és a készüléken futó szoftver megalkotásakor. A Mudita Pure kizárólag telefonálásra alkalmas, az adatkommunikáció kimerül a 3G és 4G hálózatok használatában, a SAR-érték (fajlagos elnyelési tényező) pedig a töredéke egy átlagos okostelefonénak, tehát a Mudita Pure elenyésző mennyiségű rádiófrekvenciás sugárzást bocsájt ki, az e-ink kijelző pedig extrém hosszú üzemidőt ígér.


[+]

A készülék lényege a minimalizmus, az adatbiztonság és a kiemelkedő teljesítmény, amit a Mudita OS tervezésekor is szem előtt tartottak. A cég álláspontja szerint a nyílt forráskód átláthatóságot, minőséget és együttműködést jelent, ami egyrészt bárki számára átláthatóvá teszi a rendszer felépítését és működését, másrészt lehetőséget biztosít a folyamatos és gyors optimalizálásra.


[+]

A Mudita OS a GitHubon lesz elérhető fejlesztői verzióban, október 31-ig pedig a létező kedvezményeken felül 5% engedménnyel rendelhető elő a jövő tavasszal piacra kerülő telefon. Addig is a fejlesztői verziót lehet igényelni, a tíz legaktívabb fejlesztő pedig Mudita Pure készüléket kap, ezt a Mudita szubjektív szempontok alapján fogja eldönteni a fejlesztői kampány lezárulta után.

Előzmények

Hirdetés