Nokia N80 Internet Edition - Hivatalosan is

A Nokia egy zsebre vágható, egyszerűen használható készülék formájában megoldást talált arra, hogyan használjuk az internet néhány közkedvelt szolgáltatását a személyi számítógépünktől távol. A Nokia N80 Internet Edition (internetes változat) vezeték nélküli LAN (WLAN) hálózatot, erőteljes böngészőt, három megapixeles kamerát, és négysávos GSM WCDMA lefedettséget biztosít, emellett támogatja az internetes telefonhívásokat. A készüléken továbbá egyszerűen használható WLAN varázsló (az internet-csatlakozás megkönnyítésére), és a Nokia készülékekre együtt eddig még nem telepített további internetes szolgáltatáscsomag is megtalálható.

A dobozból kivett Nokia N80 Internet Edition azonnal készen áll arra, hogy az internet legnépszerűbb szolgáltatásaihoz csatlakozzon, használja azokat, és kommunikáljon velük. A Mobile Search alkalmazással használt Yahoo! Search segítségével kényelmesen bármit megtalálhatunk az interneten, a találatokat pedig a böngésző Mini Map szolgáltatásának köszönhetően tekinthetjük meg. Többezer árucikket nézhetünk végig az Amazon.com oldalon, ahol az Amazon MobiPocket Readerrel akár egy könyvön is végigfuthatunk. Élményeinket a világhálón is megmutathatjuk – készítsünk egy képet, és a készülékről küldjük el közvetlenül a Flickr weboldalra, ahol barátaink és családunk is megnézheti a felvételt! A Yahoo! közösséghez a Yahoo! Go for Mobile alkalmazása segítségével csatlakozhatunk. Akár az Amazonon vásárlunk, akár fotókat osztunk meg másokkal a Flickr-en, akár csupán egy éttermet keresünk a Mobile Search programmal, a Nokia N80 Internet Edition mindig kényelmes internet-hozzáférést biztosít, ha nincs a közelünkben személyi számítógép.

„Az internet mobillá tétele a Nokia egyik fontos stratégiai célja, és örömmel látom, hogy az emberek a Nokia N80 Internet Edition segítségével beléphetnek a világhálóra” mondta Ralph Eric Kunz, a Nokia Multimedia üzletágának alelnöke. „Az internet a statikus weboldalakról kiindulva fokozatosan az élményeket egymással megosztó emberek közösségévé fejlődik. Úgy vélem, hogy a személyi számítógépek mellett a Nokia N80 Internet Edition-höz hasonló multimédiás számítógépek lesznek ennek a folyamatnak az elsődleges eszközei.”


 

A Nokia N80 Internet Edition készüléken a Nokia új Download! kliense található meg. A Download! mappára kattintva azonnal látható, mely új alkalmazások tölthetők le a multimédiás számítógépre, emellett a már letöltött alkalmazások is frissíthetők. A teljes körű szolgáltatáskínálatot biztosító, Mini Map-pel ellátott Nokia internetböngészővel könnyedén szörfözhetünk a neten, és a weboldalak pont olyan formában nyílnak meg, mint a személyi számítógépen.

Az sem gond, ha nincs ötletünk arra, hol kapcsolódjunk ki este. A Mobile Search alkalmazás praktikusan a főmenüben elhelyezett helyi keresés funkciójával kikereshetünk egy klassz bárt, amelyet a készülék elhelyez a térképen, vagy akár pillanatok alatt fel is hív. A telefonszámot és a címet közvetlenül a névjegyzékbe is elmenthetjük, így legközelebb is megtaláljuk a helyet.

Az internetes telefonálás a Nokia N80 Internet Edition készüléken pont olyan egyszerű, mintha szokásos módon telefonálnák, csak itt WLAN hálózaton zajlik a kommunikáció. A (SIP protokollon alapuló) VoIP háttér a Nokia felhasználói interfész szerves része, és a Nokia N80 Internet Edition támogatja a kompatibilis, harmadik féltől származó internethívás-alkalmazások letöltését. Ha otthon vagy egy nyilvános hotspotban WLAN hálózat működik, a vezeték nélküli WLAN varázsló segítségével megtalálhatjuk és létrehozhatjuk a WLAN kapcsolatot.

A Nokia N80 Internet Edition két stílusos színben: patinás bronzban és gyöngyházfényű feketében jelenik meg, és a készülék várhatóan 2006 szeptemberében kerül az üzletekbe.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés