Nem lehet az iPhone 7-tel kesztyűs kézzel bánni?

Kesztyűbe bújva nem érzékeli a bevitelt az új, érintésalapú home gomb, bár akadnak kifejezetten erre a célra kifejlesztett termékek.

Több külsőt érintő változást is hozott az iPhone 7: „helyfelszabadítás” miatt eltűnt a 3,5 milliméteres jack port, cseppálló és vízlepergető lett a kivitel, a home billentyű pedig érintésalapú gombra váltott, rezgéses visszajelzéssel. Ez többek között azzal is jár az első visszajelzések szerint, hogy a gomb kesztyűvel többé nem kezelhető, úgyhogy, ha télen valaki a home funkciót működtetni akarja, bizony, le kell húznia a védőruházatot.

Akad persze számos mobil, amelynek a kesztyűs módját pont ennek a kiküszöbölésére találták ki, az iPhone 7 home gombja a hagyományos kesztyűkre mindenesetre nem reagál. Sőt: az első visszajelzések szerint a kifejezetten erre a célra kifejlesztett, kapacitív kesztyűk közül is sok mozdulataira marad az Apple telefonja érzéketlen. Akad viszont olyan darab, amelyikre reagál az iPhone 7 (lásd a fenti videót), tehát nincs veszve minden. Akik viszont hozzászoktak, hogy ha a szükség úgy hozza, az ujjukat pólójukba csavarva nyomják le a home gombot, erről kénytelenek lesznek leszokni. Már amíg a kapacitív felső ruházatok piacra nem kerülnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés