Nagy az érdeklődés a Panasonic kameratelefonja iránt

Nem egy gyártó próbálta már a kompakt fényképezőgépet és az okostelefont egyetlen készülékben egyesíteni, gondoljunk csak a 41 megapixeles Nokia Lumia 1020-ra, vagy a tízszeres optikai nagyítással megáldott Samsung Galaxy K Zoom-ra. A Panasonic a nagy szenzoros kategóriában dobott a piacra nem rég egy igencsak ígéretes darabot, a Lumix Smart Camera DCM-CM1 ugyanis az összes többi forgalomban lévő mobilkészüléknél nagyobb, kereken egy hüvelykes fényérzékelő lapkát kapott, amelyre húszmillió érzékelőpont lett elhelyezve. A Leica lencsével megáldott készülék támogatja a 4K felvételt, teljes a kézi beállítási paletta, érzékenységből pedig akár ISO25600 is választható.

Nem rossz a mobilos felszereltség sem: a legvastagabb pontján 20,1 milliméteres, prémium burkolatba öltöztetett készülék 4,7 hüvelykes, Full HD megjelenítővel rendelkezik. Az Android 4.4.4-es rendszert egy 2,3 gigahertzes, négymagos Snapdragon 801 variáns hajtja, 2 gigabájt RAM társaságában. A belső tároló 16 gigabájtos, amely további 128-cal bővíthető megfelelő microSD kártyát behelyezve. Az energiaellátásért 2600 mAh-s akkumulátor felel.

A Panaspnic Lumix Smart Camera CM1 fényképezőgép és telefon egyben

A fenti fotós és hardveres specifikációk igencsak meggyőzték az eddigi vásárlókat, a Panasonic szerint ugyanis nagyobb az érdeklődés a DMC-CM1 iránt, mint azt előzetesen várták, így a franciaországi és németországi megjelenés után csak december 1-jén érkezik a kameratelefon az Egyesült Királyságba. A Panasonic üdvöskéje várhatóan ott sem lesz olcsó, az előbbi két országban ugyanis nem kevesebb, mint 899 eurót kérnek el egyetlen készülékért, ami 275 ezer forintnak felel meg. Ennek ellenére mi is szívesen kipróbálnánk az ígéretes fotós képességekkel felszerelt kütyüt egy teszt erejéig, a hazai megjelenésről azonban egyelőre nincs információnk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés