Nagyszenzoros kameratelefonnal állt elő a Panasonic

Hirdetés

Létezik 41 megapixeles kameratelefon, zoomlencsés mobil, androidos kamera, sőt, a Google operációs rendszerét futtató fél profi fényképező is, így a kategóriahatárok gyakran összemosódnak, végső soron pedig lényegtelenek is, a készülék tulajdonságai úgyis meghatározzák a funkcióit. A Panasonic új terméke, a Lumix Smart Camera CM1 androidos fotómasina vagy nagy szenzoros mobiltelefon, amely 1 hüvelykes érzékelő lapkájával jelentősen több fényt képes befogni, mint akár a Nokia Lumia 1020.

A Panaspnic Lumix Smart Camera CM1 fényképezőgép és telefon egyben

A szenzor 20 megapixeles, a kapcsolódó Leica lencse pedig f/2,8 rekeszértékű.  Videofelvételt Full HD felbontáson 30 fpssel, 4K-ban pedig 15 fps-sel lehet rögzíteni. A készülék a lencse környékén 21,1 milliméter vastag és 204 grammot nyom.

Ami a telefonrészt illeti, a CM1 2,3 gigahertzes Snapdragon 801-es rendszerchipet kapott, Adreno 330 típusú grafikus gyorsítót, 2 gigabájt rendszermemóriát, 16 gigabájt belső tárhelyet, ami microSD kártyával bővíthető, valamint Cat.4 típusú LTE modemet a gyors adatátvitel érdekében. Az Android 4.4 KitKatet futtató készülék energiaellátásáért 2600 milliamperórás akkumulátor felel majd. A Smart Camera CM1 nem lesz olcsó készülék, Franciaországban és Németországban november folyamán 899 eurós áron kerülhet a boltok polcaira.

Azóta történt

Előzmények

  • Indiában indult útjára az Android One

    Indiában indította el a belépőszintű telefonok miatt létrehozott projektjét a Google, mellyel együtt három készülék is debütált.

  • Panasonic P31 – irány India!

    Indiában próbál szerencsét az Európából másodszor is visszavonulásra kényszerülő japán szórakoztatóelektronikai óriás.

  • Érkezik a Panasonic Toughpad 4K

    Az Egyesült Államokban rövidesen debütál a közel tízmillió képpontos húszhüvelykes kijelzővel felvértezett strapabíró professzionális internettábla.

  • Panasonic KX-PRX110 - világok harca

    Sokan már kezdik elfelejteni a vonalas telefonokat, holott egyáltalán nem idejétmúltak, sőt, a japán gyártó készüléke új szintre emeli azokat.

Hirdetés