MWC: mobilokba szánt nVidia chip HD videóhoz

Kaptunk egy tippet, hogy érdemes ellátogatni az nVidia standjához, mert érdekes dolgokat tudnak mutatni. Valóban így történt, ugyanis bemutatkozott az APX2500 chip, amelyet a gyártó mobil eszközökbe szán.
A fejlesztések eredményeképp egy olyan lapka jött létre, amely röccenés nélkül játszik le nagy felbontású filmeket, akár a mobil eszköz képernyőjén, akár TV-out kábel segítségével bármilyen televízión. A standon is ez utóbbira láthattunk egy példát, s elég meggyőző volt.

A kiállított demonstrációs eszközt az nVidia gyártotta/gyártatta, kereskedelmi forgalomba nem kerül, pedig egyáltalán nem néztek ki rosszul az érintőképernyős készülékek.
Az nVidia arra is büszke, hogy a chip segítségével egy átlagos készülék 100 órán keresztül tud zenét, 10 órán keresztül pedig videót visszajátszani. Kérdésünkre, hogy ezt mi alapján állapították meg, az nVidia munkatársa a kiállított eszközökre mutatva elmondta, hogy ugyanolyan teljesítményű akkumulátor dolgozik bennük, mint az iPhone-ban.

További kérdésekre válaszolva az is kiderült, hogy a chip egyelőre elsősorban Windows Mobile rendszerű eszközökbe kerülhet, de később Symbian és Android operációs rendszerű mobil eszközökkel is együtt tud működni. Az iPhone-nal kapcsolatban csak annyit árult el az illetékes, hogy pletykák mindig voltak és lesznek, az nVidia és az Apple közötti ilyen irányú esetleges együttműködésről nem tud, vagy nem akar felvilágosítást adni.
Az új APX2500-as chip az nVidia szerint leghamarabb jövőre bukkanhat fel mobiltelefonokban, bár a sorozatgyártás már idén áprilisban megkezdődik, ám a gyártóknak kell még némi idő ahhoz, hogy implementálhassák a chipet, bár az nVidia ehhez minden támogatást megad.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés