Hirdetés

MWC blog: A HTC nagyon rákészült

A HTC-hez kapcsolódó állandó jelző kábé öt éve, hogy "a nehézségekkel küzdő tajvani gyártó", ehhez képest köszönik szépen: élnek. Hogy mennyire virulnak, azt nem tudni, de láthatóan igencsak szeretnének virulni, legalábbis ha abból indulunk ki, hogy mennyire odatették magukat a barcelonai sajtótájékoztató kapcsán.

Hirdetés

Úgy indult, hogy egy hotelbe kellett még délelőtt elslattyognom a szállásról (17 perc séta oda, ugyanennyi vissza, de a katalán tavaszban ez külön élmény volt), ahol az előzetesen már regisztrált újságírók járulhattak egy pulthoz, ahol egy leány adott egy zöld színű karperecet, amivel a délutáni rendezvényre könnyedén bejuthat az ember. És ha már bájcsevegtünk, akkor elmesélte, hogy lesz buszoztatás is a Plaza Espanya mellől, igény szerint vagy ide, vagy pedig a Samsung sajtóesemény helyszínére is szívesen elszállítják utána a népet.


[+]

Ez egyrészt jófejség, másrészt úgy tűnik, hogy valaki tényleg képes volt gondolkodni is a PR csapatban. A rendezvény helyszíne a Palau Saint Jordi, ami fent van a Montjuic hegyen, közvetlenül az Olimpia Stadion mellett. Ismerős? Nekem az volt, mert három éve a Sony tartotta ugyanitt a rendezvényét - az mondjuk nem úgy vonult be az MWC-s történelemkönyvekbe, mint a valaha látott legfrankóbb szervezés. És akkor még finom voltam.

Itt kellett bemenni, hogy megnézzük a folyamatban levő utópiát
Itt kellett bemenni, hogy megnézzük a folyamatban levő utópiát [+]

Tény, hogy a HTC sokkal kisebb területet kerített le a helyszínből magának, gondolom volt egymás lábán taposás a hátsó traktusokban, de nekem még az elején bőven jutott hely - mondjuk ez azzal is járt, hogy 50 percet kellett várnom, hogy nekikezdjenek a prezentációnak. A WiFi egy ideig még korrektül üzemelt, aztán persze szokás szerint magába roskadt a feltöltési oldal, pedig a HTC talán öt éve még egy színházba vitte az újságírókat, ahol minden szék mellett volt egy UTP-kábel - nem is volt probléma. Az idei résztvevők a székeken találtak egy gömbvizet. Mutatom:

Gömbvíz! Kis meggyszörp bele és máris el lehet adni, mint Unicum.
Gömbvíz! Kis meggyszörp bele és máris el lehet adni, mint Unicum. [+]

Nem húzták sokat az időt, némi mozizás után felbukkant a One M9, amiről kiderült, hogy pont rohadtul ugyanúgy néz ki, mint az előzetesen kiszivárgott képeken és a speci is csutkára ugyanaz, tehát sok meglepetés nem volt. Próbáltak ilyeneket mondani, hogy a Sense 7-ben már akkora extrák vannak, hogy a cucc megjegyzi, hogy melyik fotót melyik közösségi oldalra töltötted föl, varázslatos, asszem erre nincs jobb szó.

Peter Chou, a HTC elnöke a One M9 bemutatóján nézi velünk a filmet
Peter Chou, a HTC elnöke a One M9 bemutatóján nézi velünk a filmet [+]

A Gripre viszont nem számított senki, talán ők maguk sem, mert csak vitrinben lehetett megnézni az esemény után. Nem tudom, hogy miért, annyira azért nem tűnt összetett terméknek, hogy ne lehetett volna egy tucatot összekalapálni és odaadni az újságíróknak. A Valve és a HTC együttműködéséből született Vive VR szemüveg (sisak?) viszont odacsapott. Ugyanakkor ez a jövő PR-osainak nagy kihívása: hogyan lehet egy 2D-s kivetítőn bemutatni egy 3D-s eszköz képességeit? Most sem sikerült, meg kellett elégednünk annyival, hogy azt mondta róla lelkesen egy csávó, hogy higgyük el, hogy rohadt jó.

Lement a buli, jó pont, hogy nagyjából 100 darab HTC One M9 volt kikészítve nyomkodáshoz, ezért jár a pacsi. Hoztak kis kajákat, ilyen falatokat, mivel reggel óta nem ettem (és ekkor már fél öt is elmúlt), ezért raboltam rendesen. Szóval eddig a pontig a HTC esemény igazából tökéletes volt, ám sajnos a Samsung bekavart, a kijáratnál ugyanis kétféle busz állt. Az egyik ment a koreai cég sajtóeseményére, a másik pedig vissza az Espanyara. Én az utóbbit szerettem volna igénybe venni, fel is ültem rá, ültem rajta konkrétan 35 percet, de nem indult el. Közben elhúzott pontosan hét busz a Samsung felé, mi meg még mindig ücsörögtünk a festői Montjuic tetején egy buszban, amikor kitalálták, hogy ez a járgány is el kéne menjen a koreai céghez, de előbb azért a mi kedvünkért megáll az Espanyan is. Ezzel elvettek összesen 40 percet az életemből, ami nem sok, de pont ennyivel később került ki a HTC One M9-ről a cikk az oldalra.

Megbocsátható?

MWC utazásunkat támogatta az Alcatel One Touch és a mydlink HomeAlcatel One Touchmydlink Home

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Hirdetés