MWC 2023: Megnéztük a folyadékhűtéses OnePlust

Remekül néz ki a koncepciókészülék, de érdekesebb a folyadékhűtéses külső kiegészítő.

Ahogy reggel a bemutató után egy rövid hírben megírtuk, a OnePlus bemutatta az MWC-n új koncepciókészülékét, a OnePlus 11 Concept modellt. A 11-es széria hardvere található ebben is, méretben, kamerákban, kijelzőben, lényegében mindenben megegyeznek egy dolgot kivéve. A tömeggyártásba nem kerülő, így meg nem vásárolható koncepciómobilban egy Active CryoFlux nevű miniatűr zárt hurkos hűtőrendszer dolgozik, piezoelektormos kerámia mikroszivattgyű által működtetve.

A kameragyűrű körül látható világító rész is be van kötve a rendszerbe, de csak vizuális funkciója van.
A kameragyűrű körül látható világító rész is be van kötve a rendszerbe, de csak vizuális funkciója van. [+]

A középen átlátszó hátlapon ebből annyit látunk, hogy a kék és fehér LED-ekkel megvilágított vonalakban áramlik (kering) a folyadék, ez 1,6 Celsius-fokkal csökkenti a készülék töltés közbeni hőmérsékletét, és 2,1 Celsius-fokkal játék közben. Töltési időben ezzel maximum 45 másodpercet, játék közben pedig 4 másodpercenkénti képkockát lehet nyerni a standard OnePlus 11-hez hasonlítva. Érdekesebb a hasonlóan folyadékhűtést használó 45 wattos termoelektromos telefonhűtő koncepciója.

A OnePlus Phone Cooler. Ez valamikor kapható lesz még 2023-ban, ígéri a cég.A OnePlus Phone Cooler. Ez valamikor kapható lesz még 2023-ban, ígéri a cég.A OnePlus Phone Cooler. Ez valamikor kapható lesz még 2023-ban, ígéri a cég. A OnePlus Phone Cooler. Ez valamikor kapható lesz még 2023-ban, ígéri a cég. [+]

A hűtő négy fokozatban képes működni, a legerősebb négyes fokozatban 20 Celsius-fokkal képes csökkenteni a készülékek hőmérsékletét. Automatikusan érzékeli, amikor a telefon (bármilyen gyártótól, nem csak a OnePlus sajátjai) csatlakozik hozzá, és képes automatikusan leállítani is magát, nehogy kárt tegyen a rácsatolt telefonban. A töltőt az év második felében piacra is tervezi dobni a OnePlus, mint megtudtuk, viszont árat és pontos dátumot egyelőre nem mondtak.

OnePlus 11 ConceptOnePlus 11 ConceptOnePlus 11 ConceptOnePlus 11 Concept OnePlus 11 Concept [+]

Az MWC-n kiállított koncepciómobilokon a standard Android 13-as rendszer futott, mindenféle extra alkalmazás nélkül, mellyel mondjuk a hátlap átlátszó részén dolgozó LED-fényeket lehetne beállítani értesítéskijelzésre vagy egyébre, a kék szín sem megváltozatható. Kézben tartva egyébként semmit nem érez az ember a folyadékhűtésből, nem nehezebb a telefon, az üveg hátlap is ugyanúgy simul a tenyérbe, mint a standard OnePlus 11-es.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés