MWC 2019: Távoli elérést ad az időstelefonjához a Maxcom

A Maxcom (akárcsak a Doro és az Emporia) az idősebb generáció számára gyárt telefonokat. Az idei MWC-e a Harmony nevű eszközüket hozták el, amely egy androidos okostelefon, de természetesen erősen módosított kezelőfelülettel. Ha a puszta hardveres képességeket nézzük, akkor a körülbelül 50-55 ezer forintos ár kissé mellbevágó, de ezeket az eszközöket pont azért nem lehet egy tetszőleges Xiaomihoz hasonlítani, mert nagyon más a célközönségük, ezért más dolgok a fontosak.


[+]

A MediaTek 6737-es chipset köré épített, 2 GB RAM-mal és 16 GB belső tárhellyel ellátott eszköz WVGA (480 x 854) felbontású IPS kijelzőt kapott 4,5 hüvelykes képátlóval, a kávák vaskosak, de ez pont szükséges is, mert így odafér a három, fizikai vezérlőgomb is. Az oldalsó kereten is jól kitapinthatóak a billentyűk, külön gombot kapott a zseblámpa, amit a felmérések szerint gyakran használ a célcsoport. A 2200 mAh-s akkumulátor sem tekinthető kiemelkedőnek, de a vásárlóközönség nem igazán az a típus, aki éjjel-nappal a telefonját nyomkodná. Elől 2, hátul 8 megapixeles a kamera felbontása.


[+]

A menü természetesen óriási karakterekkel operál (amit három fokozatban lehet állítani az ikonokkal együtt), minden beállítási opció mellett van lényegre törő leírás arról, hogy az adott menüpont mit csinál, alul Type-C csatlakozót találunk, hogy ne kelljen azzal bűvészkedni, hogy melyik irányból dugjuk be a kábelt, de van hozzá dokkoló is, amibe bele lehet állítani a készüléket. A hátlapon van egy úgynvezett "support button", egy jókora gomb, aminek a megnyomásával azonnal segítséget hív a telefon (és természetesen beállítható, hogy milyen számot tárcsázzon), ezután a kijelzőre ki is tud írni fontos adatokat, hogy könnyítse a segítségre siető szakemberek dolgát. Az eszköz feloldása nélkül látható a tulajdonos vércsoportja, hogy milyen gyógyszereket szed, mire allergiás és milyen betegsége van, a vészhívás során pedig SMS-ben elküldi a telefon a GPS-koordinátákat is.


[+]

Ezen felül a Harmony-hoz tartozik egy távoli elérési funkció, egy gyors regisztráció után egy webes felületen lehet szerkeszteni a névjegyzéket, a különböző beállításokat is, plusz lekérdezhető az eszköz pozíciója. A Maxcom Magyarországon is jelen van, de hogy a Harmony-t mikor lehet kapni, azt még a standon nem tudták megmondani.

MWC 2019 utazásunkat a SEAT támogatta.

Hirdetés