MWC 2019: Elképesztően vékony a Tab S5e

Aki 10" feletti táblagépet vagy notebookot akart, pár éve még fel kellett készülnie a jókora méretre és tömegre, a Galaxy Tab S5e viszont éppen ezen a vonalon hoz újat, vagy legalábbis előnyösebbet: mindössze 5,5 milliméter vastag (amitől a jack port nem fért bele és USB-C átalakítót kell közbeiktatni), és csak 400 grammot nyom.


[+]

Oké: egy mobilhoz képest ez nem "csak", ám egy 245 x 160 milliméteres, 10,5"-es képátlójú tablet esetében mégiscsak roppant kellemes érték, kijelzőből pedig a felbontás oldaláról sem spóroltak: 2560 x 1600 pixeles 16:10-es képarányon, Super AMOLED technológiával és a korábbiaknál kevesebb kávával.

Az ujjlenyomat-olvasó a Tab S5e oldalélére került
Az ujjlenyomat-olvasó a Tab S5e oldalélére került [+]

Ennek ellenére nem volt gond a táblagépet két kézzel megtámasztani, sőt: egy kézzel fogni sem, bár azért tényleg nem egy apró jószág. A sebesség is rendbe volt, bár valamely csúcslapka helyett a Snapdragon 670 nyolcmagos mobilplatform hajtja meg 4/64 GB-os kiszerelésben, WiFi only variációban a 150 ezres, LTE modemmel pedig a 170 ezres árcímke ehhez mérten pedig picit vaskos lett.


[+]

Ott van persze a Type-C port USB 3.1-es átvitellel, a méreteihez képest jókora, 7040 mAh-s telep és az Android 9 Pie-on alapuló felület, ami természetesen már One UI típusú, hiszen a Samsung telefontól az órán át a táblagépig ez a koreaiak egységes megjelenése. A roppant világos demószobában is bőven lehetett mozgóképet nézni és a négy AKG hangszóró is ígéretesnek tűnt a nagy moraj közepette.


[+]

Legközelebb azért majd otthoni tesztkörnyezetünkben kívánjuk meghallgatni, illetve a 8 és 13 megapixeles kamerákat bevetni, hazai megjelenés áprilisban. Egy kérdés viszont még maradt: ha a Galaxy S10e alapmodell mellett ott a jobban felszerelt S10 és S10+ - vajon táblagépből is érkezik egy még ütősebb variáns?

MWC 2019 utazásunkat a SEAT támogatta.

Azóta történt

Hirdetés